Adviestalent opent pop-up advieskantoor in Groningen

24 september 2015 Consultancy.nl

Van 9 tot en met 13 november zal Adviestalent een pop-up advieskantoor opzetten in Groningen. Het tijdelijke kantoor zal de naam ‘Grondig’ dragen, en is ervoor bedoeld om met onder andere lokale partners, overheden en burgers te werken aan maatschappelijke thema’s. Een uniek concept in de advieswereld, aldus de initiatiefnemers.

Samen met burgers, bedrijven en lokale overheden op zoek naar een andere, vernieuwende kijk op zaken als jong talent, leefbaarheid, zorg en innovatie. Dat is wat Adviestalent, een dochterbedrijf van Twynstra Gudde, beoogt met zijn pop-up kantoor ‘Grondig’. Om dit te realiseren opent het bureau uit Amersfoort in november een tijdelijk kantoor in Groningen. “Adviestalent heeft 30 breed inzetbare, jonge, talentvolle adviseurs die werken en leren tegelijk. Van 9 tot 13 november pakken we onze koffers en verhuizen we voor vijf dagen naar het hoge noorden,” schrijft het adviesbedrijf in een persbericht.

Grondig Adviestalent

Grondig zal dienen als kleinschalige ontmoetingsplek voor jong en oud, de zorgsector, de overheid en het bedrijfsleven, “waar nuchter, anders denken en vooral samendenken voorop staan”, stelt Adviestalent. Het bureau gaat samen met de omgeving in een industriële setting aan de slag met maatschappelijke thema’s. “Eén week, vier maatschappelijke thema’s, vier verschillende inspirerende perspectieven gericht op een gezonde toekomst voor het noorden. Grondig is de voedingsbodem voor een frisse blik,” aldus Adviestalent.

Jonge professionals van het Noorden
Als onderdeel van het initiatief verzorgt Adviestalent op maandag 9 november een themamiddag rondom ‘Design thinking & strategisch omgevingsmanagement’. Op 10 november gaan de deelnemers aan de slag met innovatie, waarbij de centrale vraag luidt: “hoe kan het noorden zijn innovatieklimaat naar een hoger niveau tillen?” Regionale samenwerking binnen het sociaal domein staat een dag later op de agenda, terwijl de inspiratiesessie op donderdag inzoomt op de relatie tussen professionele identiteit en talentontwikkeling binnen organisaties. De sessies worden uitgevoerd in samenwerking met Twynstra Gudde en The Bridge.

5 inspiratie events Grondig Adviestalent

Ook young professionals in het noorden kunnen via het pop-up advieskantoor kennis maken met Adviestalent. Op de laatste dag van de pop-up week organiseren de initiatiefnemers een Outhousedag, een recruitmentevent die studenten en starters met maximaal 2 jaar werkervaring de mogelijkheid biedt om op een laagdrempelige manier kennis te maken met Adviestalent.

Nieuws

Meer nieuws over