VP&P en Adviestalent: al 10 jaar een succesvolle samenwerking

29 april 2016 Consultancy.nl

Al tien jaar werken adviesbureau Voogt Pijl & Partners (VP&P) en talentontwikkelaar Adviestalent met succes samen. Als onderdeel van de samenwerking kan VP&P putten uit een pool van talentvolle young professionals van Adviestalent, terwijl de Adviestalenters regelmatig over de vloer komen bij VP&P voor bijvoorbeeld kennissessies en om mee te werken aan interessante opdrachten. “Een zeer succesvolle en prettige samenwerking”, aldus Robert Voogt, managing partner bij VP&P.

Met een team van circa vijftien professionals is Voogt Pijl & Partners een consultancykantoor uit Amersfoort, dat klanten uit de financiële sector ondersteunt bij business transformaties. Inmiddels zo’n tien jaar geleden besloot het adviesbureau een partnership af te sluiten met Adviestalent, een bureau dat zich specialiseert in het ontwikkelen van young professionals tot allround consultants en managers.

De belangrijkste reden voor de samenwerking was het introduceren van een extra resourcing pool, vooral ten aanzien van junior professionals. “VP&P is een boutique adviesbureau dat vooral bestaat uit ervaren programmamanagers en adviseurs. Ons bureau staat bekend om het uitvoeren van complexe opdrachten, daar hoort ook een bepaald profiel van medewerkers bij”, legt Robert Voogt uit. “Wij hebben met name medewerkers in dienst die hun startersperiode achter zich hebben gelaten en een professionele ontwikkeling hebben doorgemaakt.”

“Maar,” erkent Voogt, “regelmatig wordt er in opdrachten ook gevraagd naar andersoortige, meer junior profielen en hoewel VP&P groeit, is het bureau te klein om te voldoen aan dergelijke vragen, die zo nu en dan ontstaan”. De succesfactor van onze samenwerking zit volgens de partner in de toegevoegde waarde voor beide partijen. VP&P voert opdrachten uit in de financiële sector op plekken waar business transformaties centraal staan, hierbij ontstaan “zeer interessante en leerzame trajecten voor Adviestalenters.”

“Op dit moment zijn Adviestalenters betrokken bij opdrachten voor twee van onze klanten. Eén opdracht betreft de uitfasering van een product bij een bank. De andere opdracht is het uitwerken van een productpropositie voor een organisatie in de hypotheekketen. Opdrachten waarbij de kracht van Adviestalenters heel goed past”, aldus Voogt.

Gevraagd naar waarom VP&P zo graag samenwerkt met Adviestalent, en niet met concurrenten, zegt Voogt: “Adviestalenters zijn allen zeer zorgvuldig geselecteerd en worden zeer goed opgeleid en begeleid. Daarbij spreken ze zogezegd ‘dezelfde taal’ in ons vak. Wij zijn zeer gebaat bij het opleidingsprogramma die de talenten bij Adviestalent doorlopen.” Daartegenover staat dat VP&P de talenten van Adviestalent, een dochteronderneming van Twynstra Gudde, ondersteunt bij hun kennis- en praktijkontwikkeling en zorg draagt voor een goede begeleiding.

De partnership heeft nog verdere voordelen: na het afronden van hun ‘traineeship’, is er voor de Adviestalenters de mogelijkheid om bij VP&P in dienst te treden. Hiermee heeft VP&P de mogelijkheid tot het aantrekken van professionals met de juiste bagage, die tevens voldoen aan het vereiste profiel. Adviestalenters krijgen op hun beurt, naast uitdagend werk en on-the-job begeleiding, de mogelijkheid om hun kennis in de financiële wereld bij te spijkeren. “Wij nodigen Adviestalenters regelmatig uit op kennissessies van ons bureau. Samen nadenken over cases en vraagstukken werkt positief naar twee kanten toe”, aldus Voogt.

Al met al, “een zeer succesvolle en prettige samenwerking. Op naar de volgende tien jaar!” sluit hij af.

Nieuws

Meer nieuws over