TwynstraGudde-dochter voor jonge adviseurs verder als OpMorgen

04 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Twaalf jaar na de oprichting van Adviestalent, heeft TwynstraGudde zijn dochteronderneming voor young professionals gerebrand naar OpMorgen.

De nieuwe naam sluit volgens Mark Leemans, een van de directeuren van OpMorgen, beter aan bij de vernieuwde positionering van het bureau. Adviestalent, inmiddels dus OpMorgen, levert hoogopgeleid talent aan organisaties in de publieke en private sector. Deze professionals focussen zich vooral op vier thema’s: beleidsadvies en onderzoek, procesoptimalisatie, omgevingsmanagement en project- en programmamanagement.

Concrete resultaten

Waar bij Adviestalent de nadruk lag op adviseren, is de wereld voor externe ondersteuning aanzienlijk veranderd sinds de start van het bedrijf. Van adviseurs wordt verwacht dat ze niet alleen meedenken, maar ook een doe-mentaliteit hebben, waarmee ze veranderingen in beweging kunnen brengen en concrete resultaten kunnen realiseren. Dat is precies waar de talenten van OpMorgen voor staan, zegt Leemans. “Gedreven steken onze daadkrachtige adviseurs de handen uit de mouwen bij onze opdrachtgevers en zetten hun talenten in om impact te hebben.”

TwynstraGudde-dochter voor jonge adviseurs verder als OpMorgen

Met de naam OpMorgen is gekozen voor meer nadruk op de toekomstgerichtheid van het bureau. “Onze enthousiaste adviseurs staan graag midden in de arena, waar aan de grote maatschappelijke thema’s van dit moment wordt gewerkt.” Het gaat hierbij om vraagstukken binnen de sectoren zorg, energie, mobiliteit en innovatie, met als rode draad dat de young professionals van OpMorgen werken aan toekomstbestendige businessmodellen en initiatieven.

Hoewel afscheid nemen van een vertrouwde naam nooit gemakkelijk is, wordt de nieuwe naam in elk geval breed gedragen, geeft de directeur aan. “Deze is tot stand gekomen in samenwerking met adviseurs, opdrachtgevers, alumni en de collega’s van TwynstraGudde.”

Sinds de lancering heeft Adviestalent honderden talentvolle adviseurs een vliegende start in hun carrière geboden. Het huidige team van OpMorgen telt 40 jonge adviseurs en projectmanagers. Zij worden via een leer-/werktraject van drie jaar klaargestoomd voor een functie als consultant/manager, en worden gedurende het programma procesmatig en vakinhoudelijk begeleid door OpMorgen en ervaren organisatieadviseurs.