Daan Scheffers en Fieke Robeerst naar Adviestalent

10 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviestalent, een adviesbureau dat jong academisch talent inzet bij het oplossen van complexe vragen, heeft Daan Scheffers en Fieke Robeerst als nieuwe adviseurs aan haar gelederen toegevoegd. Met hun komst telt het bureau uit Amersfoort momenteel ruim dertig young professionals. 

Daan Scheffers behaalde in 2015 zijn Master in International Economics en vorig jaar een Master in Rechten, beiden aan Universiteit Utrecht. De afgelopen jaren werkte hij (tijdens zijn eerdere Bacheloropleiding) onder meer als legal assistent bij Mitopics, een IT-consultancybureau uit Gouda.  Scheffers was verder actief als ondernemer (vastgoedbedrijf voor huisvesting van internationale studenten) en werkte een jaar in een HR-rol voor IFES, een netwerk van christelijke studentenverenigingen. Ook is hij sinds anderhalf jaar voorzitter van een lokale politieke jongerenorganisatie, organiseert hij met regelmaat lezingen en debatten en schrijft hij opiniërende artikelen. 

Onlangs besloot Scheffers zich aan te sluiten bij Adviestalent, een dochter van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde, dat talentvolle jonge professionals levert aan bedrijven en instellingen voor het invullen van tijdelijke opdrachten. Scheffers: “Als afgestudeerd bedrijfseconoom, jurist en voormalig ondernemer houd ik graag verschillende ballen tegelijk in de lucht. Met een drive om te presteren en te pionieren heb ik de afgelopen jaren ervaring en vaardigheden op kunnen doen binnen mijn studies, stages en eigen onderneming. Met mijn brede verzameling van kennis en kunde kan ik namens Adviestalent opdrachtgevers een multidisciplinair advieskader bieden.”

Over zijn nieuwe rol zegt hij verder: “Ik hoop dat ik kan bijdragen aan de ambitie om organisaties te ondersteunen en met mijn sensitiviteit en frisse blik mensen binnen organisaties van dienst mag zijn.” 

Fieke Robeerst en Daan Scheffers

Ook Fieke Robeerst rondde de afgelopen twee jaar net als Scheffers twee masters af: Museum Studies aan de Universiteit van Amsterdam en Organisaties, Verandering & Management aan de Universiteit Utrecht. Gedurende haar eerdere Bacheloropleiding in Leiden (Kunstgeschiedenis) liep Robeerst onder meer stage in het Rijksmuseum van Oudheden, werkte ze als assistent in het Leidse veilinghuis Onder de Boompjes en was ze voorzitter van de Leidse Kunsthistorische Vereniging. In 2014 liep zij tevens stage bij het museum de Hermitage in Amsterdam. In het kader van haar Masteropleiding Veranderingsmanagement startte de jonge professional begin 2016 een onderzoeksstage bij Twynstra Gudde, die ze in juli afrondde.

Na haar afstuderen besloot Robeerst om bij Adviestalent te starten. In haar nieuwe rol als adviseur hoopt Robeerst zich vooral bezig te gaan houden met samenwerkings- en veranderingsvraagstukken. Over haar nieuwe uitdaging bij het bureau, zegt ze: “Wanneer er veel van mij wordt gevraagd functioneer ik op mijn best, ik leg de lat hoog en hou van uitdagingen. Daarbij werk ik graag in teamverband; het samen naar resultaat en oplossingen werken geeft me energie. Adviestalent biedt mij een ambitieuze en afwisselende omgeving van waaruit ik me telkens opnieuw in uiteenlopende opdrachten kan vastbijten. Daarnaast is er volop ruimte voor opleiding en reflectie, waardoor ik me als persoon en professional kan ontwikkelen.”

Uitgebreid leertraject

Jaarlijks stromen er meerdere young professionals in dienst bij Adviestalent – zij krijgen een driejarig contract en een uitgebreid leertraject voorgeschoteld, bestaande uit coaching bij hun persoonlijke ontwikkeling en intensieve begeleiding bij de opdrachten. De ‘Adviestalenters’, zoals ze intern bekend staan, worden bijvoorbeeld als analist, secretaris of junior projectleider ingezet bij opdrachtgevers, vooral binnen de zorg, de (semi-) overheid en het onderwijs. Na het afronden van het driejarige programma treden de Adviestalenten in veel gevallen in dienst bij opdrachtgevers of bij Twynstra Gudde.