Young Professionals geven traineeships dikke voldoende

01 september 2015 Consultancy.nl

Traineeships worden door Nederlandse Young Professionals gemiddeld beoordeeld met een 7,6. Dat blijkt uit recent onderzoek van YSE. Trainees krijgen veel inspraak in hun werkzaamheden, vinden het voor hun werkgeluk vooral belangrijk dat er een goede sfeer is tussen de trainees onderling, en leren naast nieuwe vaardigheden ook vooral zichzelf kennen tijdens een traineeship.

Tal van organisaties bieden tegenwoordig traineeships aan, en ook binnen de adviesbranche wordt er steeds vaker voor een traineeship gekozen om toptalenten te binden. Om te ontdekken hoe Young Professionals de traineeships die zij volgen beoordelen, heeft YSE onlangs onderzoek gedaan onder ruim 100 trainees bij diverse organisaties. De resultaten zijn positief. Gemiddeld krijgen de onderzochte traineeships een 7,6 als rapportcijfer – ruim voldoende.

In hoeverre heeft de Young Professional

Waarom?
Er zijn verschillende factoren die volgens de Young Professionals bijdragen aan de ruime voldoende die zij aan de traineeships geven. Een van de belangrijkste factoren is dat trainees tevreden zijn met de werkzaamheden die zij krijgen voorgeschoteld – de werkzaamheden krijgen gemiddeld een 7,8. De inspraak die Young Professionals krijgen in hun werkzaamheden krijgt een 8,4 als rapportcijfer, en ook de verantwoordelijkheid (7,8) en waardevolle bijdrage (7,6) van de werkzaamheden scoren goed.

Meest waardevolle wat de Young Professional heeft geleerd

Uit het onderzoek blijkt verder dat de Young Professionals veel leren van hun traineeships. Vooral over zichzelf, zo blijkt. De belangrijkste training in de top 3 van traineeship-trainingen is dan ook ‘Persoonlijke ontwikkeling’. Andere zaken die trainees leren zijn onder andere nieuwe vaardigheden, organisatie sensitiviteit en het ondernemen van actie.

De Young Professional vindt het belangrijk dat
 

Tot slot blijkt ook het werkgeluk dat young professionals in hun traineeships ervaren een belangrijke factor. Aan hun werkgeluk geven de trainees gemiddeld het cijfer 8,4. Vooral een prettige onderlinge sfeer tussen de trainees lijkt bepalend (8,8), maar ook tevreden zijn met de gemaakte keuze (8,4) en als volwaardig teamlid gezien worden (8,2) dragen bij aan het werkgeluk van Young Professionals.

Kiezen voor een traineeship

Traineeships populair

Niet alleen onder Young Professionals zijn traineeships populair, ook onder studenten wordt het volgen van een traineeship als een goede volgende stap beschouwd. In een eerder onderzoek door YSE geeft 75% van de studenten aan het HBO of WO aan een traineeship te willen volgen. Vooral de doorgroeimogelijkheden die de traineetrajecten bieden worden als belangrijke keuzefactor gezien.

Nieuws