Bisnez Management boekt twaalfde jaar op rij winst

20 april 2015 Consultancy.nl

Advies- en management Bisnez Management heeft een goed jaar achter de rug. Ondanks de nog steeds uitdagende economische omstandigheden in de consultancybranche wist het bureau een winst van 11% te boeken. Ook voor 2015 zijn de vooruitzichten rooskleurig.

Met ongeveer veertig projectmanagers en adviseurs behoort Bisnez Management tot een van de gerenommeerde middelgrote spelers in de adviesbranche. Het bureau, opgericht in 2003 door de huidige directeur Frans den Boer, ondersteunt klanten met vraagstukken op het gebied van onder andere organisatie, projectmanagement, procesmanagement en IT-inrichting.

Bisnez Management - Diensten

Sinds de start van Bisnez Management twaalf jaar geleden is het bureau er altijd in geslaagd – zelfs tijdens de diepe crisisjaren – om zwarte cijfers te boeken. En zo ook in 2014. Bisnez Management behaalde in het afgelopen boekjaar een omzet van €5.5 miljoen, waarbij de winst voor belasting uitkwam op 11,4%. In 2010 lag de omzet nog (net) onder de grens van €5 miljoen. Directeur Frans den Boer toont zich vanzelfsprekend zeer tevreden met de resultaten over 2014: “We hebben opdrachtgevers behouden en een aantal nieuwe grote opdrachtgevers verwelkomd. We versterkten Bisnez met nieuwe ambitieuze medewerkers”, relaterend aan de indiensttredingen van onder meer Stefan Wijsman, Brenda van Vulpen, Stefan Zoeteweij en Wim Nieuwenhuis

Ook wijst Den Boer naar een professionaliseringsslag die het bureau zowel intern als extern heeft doorgemaakt. Zo heeft het bureau zijn projectmanagement aanpak, die aan de basis staat van zijn aanpak, verder verfijnd en vertaald naar een eigen methodiek, genaamd ‘Principal’, en is in het tweede kwartaal van 2014 het gelijknamige boek uitgebracht. Ook heeft Bisnez geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Principal Confidence Check, een tool waarmee Bisnez de opdrachtgever “snel inzicht kan geven in de status van zijn/haar veranderprojecten zodat deze meer grip krijgt op zijn projecten en deze voorspelbaar verlopen”, aldus Den Boer.

Bisnez Management

Toekomstverwachtingen
Voor 2015 heeft Den Boer samen met zijn management team verdere groeiambities voor ogen. “Het eerste kwartaal van 2015 overtrof qua omzet en winst de verwachtingen. We lopen dus goed op schema om onze plannen te realiseren”, zegt de oprichter, om daaraan toe te voegen “ook de vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn uitstekend.” Om de groei mogelijk te maken heeft Bisnez Management in het eerste kwartaal vier nieuwe collega’s aan boord gehaald – waaronder Astrid Huigen, Roel Steemers en Cris van der Meer – en blijft het bureau ook de komende maanden op zoek naar “ambitieuze en professionele” projectmanagers en management consultants.

Meer weten over Bisnez Management en de ambities van het bureau? Lees dan het interview dat Consultancy.nl eind vorig jaar afnam met directeurs Frans den Boer en Peter Noordam.

Nieuws

Meer nieuws over