Dee Burger CEO Capgemini Consulting Noord Amerika

22 april 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Capgemini Consulting heeft Dee Burger benoemd als CEO van zijn Noord Amerikaanse activiteiten. Burger, die al meer dan 20 jaar voor Capgemini werkt, vervangt voormalig chief executive Ken Toombs.

Met ongeveer 4.000 business en IT consultants over de hele wereld is Capgemini Consulting en van de grootste wereldwijde management consultancybureaus. Het bureau is de consulting-tak van Capgemini, die met meer dan 150.000 werknemers en een omzet van $11,5 miljard tot de top 5 IT-dienstverleners ter wereld behoord. Vorig jaar werd Capgemini Consulting benoemd als een van de top 20 meest prestigieuze consultancybureaus in Europa.

Dee burger & Cyril Garcia

Dee Burger (45) heeft meer dan 20 jaar ervaring bij Capgemini en gaf in zijn laatste rol leiding aan de telecom, media en entertainment praktijk van Capgemini Consulting en de Noord-Amerikaanse Innovation & Digital business unit. Burger kan bouwen op jarenlange ervaring bij het bureau – hij kwam in 1992 bij Capgemini in dienst nadat hij zijn MBA in Finance behaalde aan de University of Georgia – Terry College of Business, en is sindsdien altijd trouw gebleven aan het adviesbedrijf. Burger vervulde eerder de positie van Vice President bij Ernst & Young’s Telecommunications praktijk, en leidde dezelfde tak bij Gemini Consulting*.

In zijn nieuwe rol wordt Burger verantwoordelijk voor de Noord-Amerikaanse markt. Ook krijgt hij de taak om de visie van Capgemini Consulting rondom digitale transformatie, een van de belangrijkste pijlers in de strategie en dienstverlening van het bureau, verder vorm te geven. In februari 2014 focuste Capgemini Consulting zijn inspanningen op dit gebied met de consolidatie van zijn digitale vaardigheden en vermogen in een enkele servicelijn genaamd Digital Customer Experience. “Dee’s leiderschapsvaardigheden en ervaring in het leiden van digitale projecten in meerdere sectoren zullen een impuls zijn voor onze business, en die van onze klanten”, aldus de Fransman Cyril Garcia, Global CEO van Capgemini Consulting, over de aanstelling van Burger.

“Onze klanten helpen actie te ondernemen op de kansen en bedreigingen die gecreëerd worden door de escalerende voortgang van nieuwe technologieën is cruciaal voor onze missie”, zegt Burger, die direct zal rapporteren aan Garcia. “Ik ben verheugd om Capgemini’s capaciteiten te benutten om onze klanten te helpen met groeien.”

Capgemini Consulting

Afgelopen maand werd Capgemini Consulting door het Managing Partners’ Forum (MPF) benoemd tot ‘best performing brand’. Ook BDO, Deloitte en Grant Thornton wisten een award in de wacht te slepen.

* Capgemini nam in 2000 Ernst & Young Consulting over voor een bedrag van $11,1 miljard. In mei 2004 werd het merk ‘Ernst & Young’ uit de naam geschrapt, als gevolg van het verlopen van de vier jaar durende licentie die het bureau had om de naam te blijven gebruiken.