Tarieven & Subsidies Accommodatiebeleid

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€650,-
Duur
1 dag
Doelgroep
Beleidsmedewerkers sport, beleidsmedewerkers vastgoed
Taal
Nederlands

Het Brancherapport Sport 2016 stelt dat tarieven & subsidies van (sport)accommodaties een van de speerpunten is in de meeste coalitieakkoorden. Veel tariefstelsels zijn historisch gegroeid. Met de nieuwe wet- en regelgeving is dit stelsel op veel plekken onhoudbaar geworden. Echter, veranderingen doorvoeren in het subsidie & tarievenstelsel roept vaak veel maatschappelijke weerstand op.

Ben je betrokken bij de verandering van tarieven & subsidies in jouw gemeente? En wil je meer handvatten om dit op een goede manier in jouw gemeente te kunnen aanpakken? Tijdens de training gaan we in op de verschillende varianten/modellen, de wet- en regelgeving en de omgang met verenigingen. Aan de hand van een aantal best practices gaan we aan de slag met een casus en verbinden deze tot slot aan jouw eigen praktijk. Aan het eind van de training bezit je voldoende tools om je eigen aanpak op te stellen.

Deze training sluit aan op de training ‘Deprivatisering lokaal sportaccommodatiebeheer’.

Programma

Ochtend

 • We gaan in op de huidige varianten/modellen en nemen je mee in een aantal inspirerende voorbeelden uit de praktijk
 • We leggen de relatie tussen tarievenstelsel en wet- en regelgeving
 • We gaan in op de spagaat tussen stimuleren van activiteiten, actieve verenigingen en laagdrempelige toegang voor iedereen en bieden je tools om hiermee om te gaan

Middag

 • We gaan aan de slag met een casus om te komen tot een optimalisatie van het tarievenstelsel
 • We delen de do’s en ’don’ts en passen dit toe op onze eigen praktijk
 • We stellen gezamenlijk een implementatieplan op met aandacht voor de belangen van de verschillende betrokkenen in het proces

Wat heb je aan deze dag?

 • Je weet welke varianten van tarievenstelsels er zijn en deze toepasbaar te maken voor jouw organisatie?
 • Je bent geïnspireerd door de verschillende praktijkvoorbeelden die langs zijn gekomen
 • Je weet welke factoren bepalen welk type tarievenstelsel voor jouw gemeente het beste past
 • Je kunt met deze informatie jouw tarievenstelsel opnieuw inrichten
 • Je weet hoe het proces te doorlopen, welke valkuilen je moet vermijden en hoe je draagvlak bij betrokkenen kunt genereren, om tot een succesvolle implementatie te komen.

Doelgroep(en)

Beleidsmedewerkers sport, beleidsmedewerkers vastgoed, afdelingshoofden verantwoordelijk voor accommodatiebeleid, sportaccommodaties & maatschappelijk vastgoed.

Ontmoet Ton

Als partner is Ton Rutten mede verantwoordelijk voor de business unit Service & workplace design. Als adviseur en procesmanager geeft hij invulling aan het optimaliseren van de beleving door het ontwikkelen van dienstverleningsconcepten voor leer- en werkomgeving en sport-, welzijns- en zorgvoorzieningen.

Met zijn dienstverlenende instelling en open houding weet hij met persoonlijke aandacht partijen te verbinden en maximaal draagvlak te creëren. Alle neuzen dezelfde kant op krijgen in een complex-bestuurlijke omgeving met tegengestelde belangen is wat hem drijft.

Maatwerk

Wil je advies op maat of deze training binnen je eigen organisatie volgen? Neem contact op met Ton via +31 (0)33 – 462 55 55.

Deelname

De eendaagse training vindt plaats in Amersfoort of een nader te bepalen locatie. Ontvangst is om 9.00 uur en eindigt ca. om 17.00 uur. De kosten voor deelname bedragen € 650,- voor 1 dag, € 1.100,- in totaal in combinatie met de training ‘Deprivatisering lokaal sportaccommodatiebeheer’.

Algemene informatie

Aanbieder: Hospitality Group

Type: Training

Kosten: €650,-

Duur: 1 dag

Doelgroep: Beleidsmedewerkers sport, beleidsmedewerkers vastgoed

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Facility Management

Meer opleidingen in Facility Management

Meer opleidingen van Hospitality Group

Meer opleidingen van Hospitality Group