De kracht van de eigentijdse werkomgeving

Aanbieder
Type
Training
Kosten
€650,-
Duur
1 dag
Doelgroep
Facilitaire- en HR-professionals.
Taal
Nederlands

Een eigentijdse werkomgeving biedt kansen om bewuster, slimmer en op duurzame wijze te werken en de aantrekkelijkheid van de organisatie te vergroten. Het ondersteunen van innovatie, kennisdelen, ontmoeten en samenwerken en zijn belangrijke drivers. Maar worstel je ook om dit te vertalen naar jullie werkomgeving? Of heb je net de vertaling gemaakt, maar zijn jullie (eind)gebruikers er niet helemaal tevreden over?

In deze training bieden wij je handvatten hoe je de werkomgeving kunt optimaliseren voor gebruikers en hoe je het management en de gebruikers kunt laten zien wat zij daaraan hebben. Daarbij gaan we aan de slag met een integrale aanpak van de dienstverlenende, fysieke en sociale elementen.

Deze training neemt je mee in de huidige trends en ontwikkelingen en wat dit betekent voor de werkomgeving. Ook ons onderzoek naar de toekomstige werkomgeving komt daarin nadrukkelijk aan de orde. In de middag gaan we aan de slag met het prototypen van de werkomgeving. Een nieuwe manier om aan te sluiten bij de wensen en behoeften van jullie werknemers. Dit laten we aansluiten bij jullie uitgangspunten voor de nieuwe werkomgeving. Gaan jullie bijvoorbeeld aan de slag met het implementeren van Agile of Lean en wil je daar je werkomgeving op aanpassen? Dan geven we je daar een aantal handvatten voor mee.

Programma

Ochtend

 • We gaan in op trends en ontwikkelingen binnen de eigentijdse werkomgeving
 • We linken dit naar actuele thema’s zoals Agile, Lean en Wellbeing
 • We kijken naar wat strategische alignment en integraliteit betekent voor de werkplekomgeving
 • We presenteren de resultaten uit het Futures Forum onderzoek en de betekenis daarvan voor de toekomstige werkomgeving

Middag

 • We gaan aan de hand van persona’s de werkomgeving prototypen
 • We maken de vertaling naar de eigen werkomgeving

Wat heb je aan deze dag?

 • Je bent geïnspireerd op de thema’s en hebt informatie uit praktische cases gehaald
 • Je hebt inzicht in de methodiek rondom services en workplace design en de mogelijke resultaten
 • Je hebt inzicht gekregen in het aansluiten van je services en workplace design op de wensen en behoeften van gebruikers
 • Je kunt een vertaling maken van de visie naar tastbare resultaten zoals:
  • Je bent bekend met de verschillende tools die kunnen helpen om workplace design maximaal aan te laten sluiten op de behoeften en wensen van gebruikers
  • Je kunt zelf een projectplan of startnotitiemaken en/of een kick-off met de eigen organisatie houden met daarin de vraagstelling, te gebruiken tools, benodigde resources en te bereiken resultaten t.b.v. interne oordeels- of besluitvorming

Doelgroep(en)

Facilitaire- en HR-professionals.

Ontmoet Rick

Rick Steinmann is partner bij Hospitality Group. Zijn primaire aandachtsgebied is het ontwikkelen, implementeren en vooral ook borgen van gebruiks— en huisvestingsconcepten voor kantoren, onderwijs- en zorginstellingen.

Rick weet zowel op bestuurlijk als uitvoerend niveau tot de kern van vraagstukken door te dringen. Vanuit diverse rollen, van adviserend en participerend tot projectmatig, werkt Rick naar tastbaar resultaat. Om verandering te borgen maakt hij gebruik van een integrale aanpak. Daarbij weet hij verschillende disciplines te betrekken en creëert hij maximaal draagvlak. Specifieke, langjarige werkervaring voor organisatie als ABN AMRO, Essent, de Universiteit van Tilburg en diverse zorginstellingen maken Rick een breed georiënteerd en ervaren adviseur op het gebied van huisvesting.

Maatwerk

Wil je advies op maat of deze training binnen je eigen organisatie volgen? Bel Rick dan +31 (0)33 462 55 55.

Deelname

De eendaagse training vindt plaats in Amersfoort of nader te bepalen locatie. Ontvangst is om 9.00 uur en eindigt ca. om 17.00 uur. De kosten voor deelname bedragen € 650,-.

Algemene informatie

Aanbieder: Hospitality Group

Type: Training

Kosten: €650,-

Duur: 1 dag

Doelgroep: Facilitaire- en HR-professionals.

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Facility Management

Meer opleidingen in Facility Management

Meer opleidingen van Hospitality Group

Meer opleidingen van Hospitality Group