Hoe werken we in de toekomst?

Hospitality Group

Algemene informatie

Aanbieder: Hospitality Group

Type: Training

Duur: 1 dag

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands

Hoe zien de toekomstige medewerker en kantoororganisatie eruit? En welke strategische agenda kunnen organisaties volgen om zich hier op voor te bereiden? Tijdens het Open Atelier komen de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van werk in kantooromgevingen voorbij. We kijken hierbij vooral met een integrale bril naar de opgave voor ondersteunende diensten.

Centraal staat de gezamenlijke benadering van Human Resources, IT, Facility Management en Real Estate van thema’s als productiviteit, digitalisering van werk, social connectivity, binden en boeien van talent en nieuw leiderschap. Om tot échte integratie te komen nodigen we u van harte uit om uw collega’s mee te nemen. In het programma is ruimte voor interactie zodat u naar huis gaat met nieuwe en gemeenschappelijke inzichten voor uw organisatie.

Overzicht programma

13.30 uur Ontvangst
14.00 uur Welkom
14.15 uur Futures Forum resultaten – Van hyper-sociale ICT’ers, het delen van kudo’s en likes tot naar kantoor komen voor de ‘fun’… Hoe werken we in 2025?

Doranne Gerritse, consultant bij Hospitality Group

15.10 uur Pauze
15.30 uur Bol.com – Binden en boeien van de toekomstige medewerker + discussie

Patrick van de Walle, Facility Manager & Anouk Bosma, Employer Branding Specialist. Beiden werkzaam bij Bol.com.

16.30 uur Future workplaces – Integratie tussen HR, IT, FM en huisvesting vraagt lef, creativiteit en vernieuwing

Rick Steinmann, partner Service & Workplace Design bij Hospitality Group

17.30 uur Afsluitende borrel

 

Toelichting programma

Futures Forum resultaten – De toekomst van werk in 2025

In 2025… zijn medewerkers hyper-sociale ICT’ers, delen we kudo’s en likes uit om elkaar te beoordelen, werken we allemaal als semi-zzp’ers in zelfsturende teams en is naar kantoor komen vooral voor de ‘fun’. Waar moeten we ons als ondersteunende diensten op voorbereiden? Samen met twaalf grote kennisintensieve en administratieve organisaties deden Hospitality Group en het Center for People and Buildings in 2016 onderzoek naar de toekomst van werk. Met 120 eindgebruikers en 60 experts vanuit de vakgebieden Human Resources, IT, Facility Management en Real Estate is een vertaling gemaakt van generieke ontwikkeling naar de werkomgeving van de toekomst. De belangrijkste gemeenschappelijke thema’s komen aan bod tijdens het Open Atelier.

Binden en boeien van medewerkers bij Bol.com + discussie

Bol.com is de afgelopen jaren gegroeid van een startup naar een volwassen organisatie met (hier en daar) nog wat groeipijn. Eén van de grootste uitdagingen voor Bol.com is het werven en behouden van de beste mensen. HR en FM bundelen krachten om de ambitie van Bol.com ‘best place to work’ te realiseren. Patrick van de Walle (Facility Manager) en Anouk Bosma (Employer Branding Specialist) vertellen hoe HR en FM samen bijdragen in het creatieve recruitment proces en de bevordering van employee engagement. Ook gaan zij in op hun (IT)innovaties om medewerkers te verbinden en engagen. Tijdens de presentatie is er volop gelegenheid om met Patrick en Anouk in gesprek te gaan over het binden en boeien van de toekomstige medewerker én de (noodzakelijke) samenwerking tussen support services.

Future workplaces – Integratie tussen HR, IT, FM en huisvesting vraagt lef, creativiteit en vernieuwing

Rick Steinmann, partner Service & Workplace Design, ondersteunt opdrachtgevers dagelijks bij het ontwikkelen van nieuwe werkomgevingen. Zijn ervaring is dat samenhang, samenwerking, lef én creativiteit cruciaal zijn in deze trajecten. De future workplace is een samenspel tussen HR, IT, FM en huisvesting. Keuzes die écht gericht zijn op de toekomst en ‘out-of-the-box’-oplossingen worden nog maar mondjesmaat toegepast. Ook blijkt het in de praktijk lastig om échte integraliteit te bereiken in het faciliteren van medewerkers en organisaties.

Rick neemt u mee in een aantal échte vernieuwingen, maar vooral ook vernieuwing in aanpak. Hoe krijg je alle spelers aan tafel en welke integrale thema’s en oplossingen zijn essentieel om de medewerker van de toekomst te faciliteren? In gesprek met de deelnemers komen thema’s zoals leiderschap, sociale aspecten van verandering en het belang en effect van technologie aan bod.

Deelname

Dit Open Atelier is bedoeld voor professionals binnen Human Resources, IT, Facility Management en Real Estate Management. Dus bent u binnen uw organisatie bezig met de toekomst van werk en/of geïnteresseerd in de gemeenschappelijke thema’s van toekomstgericht werken in kantooromgevingen, dan nodigen we u van harte uit samen met uw collega’s.

Algemene informatie

Aanbieder: Hospitality Group

Type: Training

Duur: 1 dag

Doelgroep: Professionals

Taal: Nederlands

Meer opleidingen in Facility Management

Meer opleidingen in Facility Management

Meer opleidingen van Hospitality Group

Meer opleidingen van Hospitality Group

Meer opleidingen

Wij gebruiken je gegevens alleen om deze aanvraag te verwerken.
Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.