Raad van State huurt tien ICT adviesbureaus voor 7m

14 januari 2011 Consultancy.nl

De Raad van State heeft raamovereenkomsten gesloten met meer dan 10 adviesbureaus voor IT consulting en ICT detacheringsdiensten. De totale omzet voor de verschillende adviesbureaus wordt geschat op €7 miljoen. Meer dan 30 adviesbureaus hadden zich ingeschreven voor de RFP procedure. De contracten hebben een looptijd van twee jaar met een optie tot verlenging van twee keer één jaar.

De Raad van State huurt de ICT adviesbureaus met name in om een nieuwe, gemeenschappelijke informatiesysteem - genoemd Raster - te ontwikkelen en implementeren. Het nieuwe systeem zal uiteindelijk de samenwerking tussen de afdelingen advisering en bestuursrechtspraak verbeteren. De raamovereenkomsten hebben betrekking op twee percelen: advies & implementatie en detachering.

Advies & implementatie (€4,9 miljoen)

De Raad van State gaat de komende jaren Capgemini, Deloitte, KPMG, Logica en/of Sogeti inhuren voor het geven van ICT advies, het uitvoeren van onderzoek, project management, de ontwikkeling van (maatwerk)applicaties en de implementatie van ICT systemen. Capgemini, Deloitte, KPMG, Logica en/of Sogeti wonnen de tender van 10 overige ICT dienstverleners.

Detachering (€2,1 miljoen)

Dienstverleners die detacheringsdiensten kunnen aanbieden aan de Raad van State zijn o.a. Atos Origin, Brunel, CIM Solutions, Logica, Nederlands Centrum voor Interim Management, Ordina, Sogeti en Yacht. Maar liefst 21 adviesbureaus hadden zich ingeschreven voor het aanbestedingsproces.

Over De Raad van State

De Raad van State is een onafhankelijk adviesorgaan van de regering over wetgeving en bestuur en de hoogste algemene bestuursrechter van het land. Bij het bedrijf zijn circa 600 medewerkers in dienst. De Raad van State is gevestigd in Den Haag.

Nieuws