Ook Capgemini eist lager tarief aannemer

12 december 2008

IT consulting firma Capgemini heeft zijn onderaannemers een brief gestuurd met de vraag of zij hun tarieven voor 2009 met zeven procent willen verlagen. Het bedrijf hoopt zo de winstgevendheid op peil te houden. Atos Origin, Ordina en Logica stuurden ook zo'n brief.

Capgemini heeft zijn onderaannemers een brief gestuurd met de vraag of zij hun tarieven met zeven procent willen verlagen. "Als het koud wordt buiten, moet je maatregelen nemen", zegt verkoopdirecteur Frans Schonk van Capgemini.

Schonk noemt het niet zomaar een platte doorberekening in de tarieven. "De afgelopen jaren zijn de kosten van medewerkers gestegen door de schaarste. Deze kosten zijn harder gestegen dan de tarieven. We hopen door deze maatregel de winstgevendheid op peil te houden", zegt de verkoopdirecteur.

Ook Logica, Atos Origin en Ordina

Ook de branchegenoten Logica, Atos Origin en Ordina stuurden een brief naar de onderaannemers met de vraag de tarieven voor 2009 te verlagen. Atos Origin schrijft in zijn brief te stoppen met de contracten als onderaannemers niet akkoord gaan met de tariefsverlaging. Zover gaat Capgemini niet. "Maar we willen de vrijheid hebben om per situatie te bekijken hoe dit aan te pakken. We willen de projecten bij de klant niet in gevaar brengen."

Nieuws