Henny van Schaik nieuwe hoofd van Atos Consulting

03 december 2010 Consultancy.nl

Atos Origin heeft Henny van Schaik benoemd tot de nieuwe Executive Vice President (EVP) van Atos Consulting in Nederland. Van Schaik volgt Oscar van Leeuwen op die een internationale rol heeft gekregen binnen Global Consulting, de internationale adviestak van Atos Origin. Van Schaik rapporteert in zijn functie aan Rob Pols, CEO Atos Origin Nederland en aan Hervé Payan, Head Global Consulting.

Van Schaik krijgt in zijn functie als EVP de leiding over Atos Consulting, een van de grote organisatieadviesbureaus van Nederland. Zijn belangrijkste taak zal zijn om het rendement van Atos Consulting in de huidige, moeilijke omstandigheden te verhogen en verder te bouwen aan de autoriteitspositie van deze belangrijke divisie van Atos Origin. “Met zijn brede achtergrond in de financiële wereld en zijn kennis en ervaring met het succesvol leidinggeven aan adviesorganisaties is Henny bij uitstek geschikt om Atos Consulting bij onze klanten en prospects te positioneren, als een van de meest gerespecteerde adviesbureaus van Nederland, in lijn met en in aansluiting op de IT-services die Atos Origin de markt te bieden heeft”, aldus Rob Pols.

Over Henny van Schaik
Henny van Schaik studeerde macro-economie aan de Universiteit van Tilburg en begon zijn carrière bij De Nederlandsche Bank als adviseur monetair beleid. Vervolgens richtte hij zich op beleidsontwikkeling voor het toezicht op banken. Midden jaren tachtig werkte hij bij de Bank voor Internationale Betalingen in Bazel als adviseur van de Voorzitter van het Bazels Comité van Banktoezichthouders, waar hij bijdroeg aan de totstandkoming van het eerste solvabiliteitsakkoord voor banken in de G10 (‘Bazel 1’).

In 1990 stapte hij over naar Capgemini om daar de adviespraktijk voor de financiële sector op te bouwen. Vervolgens werd hij verantwoordelijk voor de totale dienstverlening van Capgemini aan de financiële sector in de Benelux. Na leiding te hebben gegeven aan de integratie van de adviespraktijken van Capgemini, Ernst & Young Consulting en Gemini Consulting in Nederland trad hij in 2005 toe tot de Raad van Bestuur van Getronics. In 2007 startte hij zijn eigen adviespraktijk voor executive coaching van bestuurders en hoger management. Van Schaik is getrouwd, heeft vier kinderen en woont in Baarn.

Nieuws