First Consulting heeft ambitieuze groeiplannen voor 2015

06 februari 2015 Consultancy.nl

In 2014 is First Consulting gegroeid naar een organisatie met 130 medewerkers. Ook in 2015 is First Consulting op zoek naar zowel junior, medior als senior consultants om te blijven groeien in haar bestaande en nieuwe sectoren. Het bedrijf is op zoek naar business en IT consultants met als doel dit jaar te groeien naar 170 medewerkers.

Partnermodel en verbreden in sectoren
First Consulting heeft per 01-01-2015 een partnermodel ingevoerd. Inmiddels zijn twee nieuwe partners toegetreden. Het partnermodel stelt het bedrijf in staat om intern talent door te laten groeien tot mede-eigenaar, talent van buiten op hoog niveau aan te trekken én het projectenportfolio verder uit te breiden. Hierdoor wordt First Consulting naast een trusted brand voor opdrachtgevers een steeds interessantere werkgever voor zowel jong talent als meer ervaren consultants.

In 2014 heeft First Consulting zich verbreed naar de sectoren industrie, mobiliteit en telecom. Dit jaar wil First Consulting zich versterken in deze markten door steeds meer impactvolle projecten uit te voeren bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Daarnaast bestaat ook de ambitie om verder te verbreden richting de sectoren retail en verzekeringen. Tot slot profileert First Consulting zich in de utility sector nog sterker als de go-to partner voor operationele consultancy, onder andere door zich nog meer te specialiseren op energieleveranciers en netbeheerders.

First Consulting - Driehoek

Drie domeinen
De werkzaamheden van First Consulting vertalen zich in drie domeinen: “Business Process”, “Business Technology” en “Business Change”. De basis van veel projecten is het verbeteren van operationele processen (Business Process domein). Dit doet First Consulting door inzicht en transparantie in bedrijfsprocessen te creëren. Vanuit daar worden structurele en meetbare verbeteringen geïmplementeerd met directe operationele impact. De rol van slimme apps wordt hierin steeds groter. Bij de ontwikkeling van deze apps speelt het Business Technology domein van First Consulting een prominente rol. Uiteraard wordt ook de acceptatie van de verandering en het menselijke aspect hierbij niet vergeten (Business Change domein).

De basis van deze kwalitatief hoogwaardige oplossingen zijn de werknemers van het bedrijf: slimme consultants en projectmanagers met een can-do mentaliteit. Dat haar klanten dit onderschrijven blijkt uit het feit dat First Consulting in 2014 vanuit het niets op plaats 2 in de MT Top 100 van beste organisatieadviesbureaus terecht is gekomen.

Groei en werving
Werving van nieuw talent is één van de strategische doelstellingen voor 2015. Dit doet First Consulting door op een slimme manier het bedrijfsprofiel onder de aandacht te brengen op de arbeidsmarkt. Het bedrijf zal gedurende het jaar te vinden zijn op diverse carrière evenementen en zal de naamsbekendheid vergroten door ludieke acties zoals het verspreiden van zadelhoezen op diverse universiteiten.

Daarnaast moedigt First Consulting ambitieuze starters en ervaren consultants aan om zelf actief te solliciteren op één van de vacatures.

Ben jij die slimme starter of ervaren consultant die First Consulting zoekt en wil jij een rol spelen in de groei van dit bedrijf? Reageer dan op één van de vacatures van First Consulting:

Business Projectmanager | Business Consultant | IT Projectmanager | IT Consultant

Nieuws