Bio supermarkt SuperFair opent vestiging in Utrecht

05 februari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Gisteren opende de eerste SuperFair winkel zijn deuren in de Biltstraat in Utrecht. De biologische supermarkt is een initiatief van HWBiofoods, een organisatie die streeft naar het betaalbaar maken van gezonde voeding. In de zoektocht naar een geschikt pand werd HWBiofoods bijgestaan door consultancybureau Ecorys, die fungeerde als locatiescout. SuperFair heeft de ambitie om de komende periode meer vestigingen te openen in Nederland – een tweede pand staat reeds gepland.

Duurzaamheid neemt vlucht
Het is een trend die zich lijkt door te zetten in Nederland en de rest van de wereld, een steeds grotere focus onder de bevolking voor duurzaam (geproduceerd) voedsel. HWBiofoods speelt in op deze trend en opent de eerste volledig biologische supermarkt van Nederland: SuperFair. SuperFair wil door zijn laagdrempelige aanpak een groter publiek kennis laten maken met gezonde en biologische producten en deze voor iedereen betaalbaar maken. Producten die onder meer worden aangeboden zijn vers brood, verse kaas en vers groente en fruit.

SuperFair - Assortiment

Milieuvriendelijk
Bovendien worden er diverse biologische kruidenierswaren verkocht en biedt de winkel een ruim assortiment aan vegetarische en glutenvrije producten. Uniek aan de nieuwe biologische supermarkt zijn verder de vele milieuvriendelijke concepten die de vestiging biedt. Zo heeft SuperFair als eerste supermarkt in Nederland een eigen composteermachine en worden er ongeveer 200 producten verpakkingsloos aangeboden. Verder kan er – vanuit de duurzaamheidsgedachte – in de winkel alleen met pin betaald worden en niet met contant geld. Een ander element in de winkel is de recyclebar, waar klanten diverse spullen kunnen inleveren die een tweede leven verdienen. Hiermee wordt meegeholpen aan betere omstandigheden voor mens en dier, het milieu en de maatschappij, aldus SuperFair.

Recycle-Bar

Locatiescout
Uiteindelijk wil SuperFair in Nederland meerdere vestigingen openen. De eerste vestiging is inmiddels een feit. Gisterochtend om 8:00 opende de eerste vestiging aan de Biltstraat (90-92) in Utrecht. Aan de keuze voor de Biltstraat ging een traject vooraf waarin HWBiofoods op zoek ging naar de best mogelijke locatie. Hiertoe werd Ecorys ingeschakeld. Het managementbureau uit Rotterdam fungeerde als 'locatiescout' en ging op zoek naar de beste locatie in de stad. Uiteindelijk werd gekozen voor Biltstraat 90-92, een pand dat in eigendom is van een particuliere belegger.

SuperFair

Een tienjarig huurcontract werd afgesloten met de verhuurder, die in deze transactie werd bijgestaan door Betting O.G., een bemiddelaar in vastgoed. De huurder werd in de onderhandelingen bijgestaan door Creating Retail Parks, een vastgoedconsultancykantoor uit Leiden.