18 adviesbureaus in wereldtop van geslachtsgelijkheid

20 januari 2015 Consultancy.nl

Achttien consultancybureaus zijn door de Human Rights Campaign Foundation aangewezen als leiders op het gebied van geslachtsgelijkheid op de werkvloer – voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender werknemers.

Corporate Equality Index
Onlangs heeft de Human Rights Campaign Foundation, een non-profit instelling in de VS, de Corporate Equality Index (CEI) uitgebracht. De CEI neemt het beleid om op het gebied van geslachtsgelijkheid – voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LGTB*) werknemers – van honderden organisaties onder de loep. De basis van de index vormt het principe van non-discriminatie ten aanzien van seksuele geaardheid en geslachtsidentiteit, en gaat bijvoorbeeld om een niet-discriminerende en veilige werkplek, procedures voor transgenders, competentieprogramma’s en openbare betrokkenheid bij de LGBT gemeenschap.

Corporate Equality Index

Consultancybureaus
Voor de 2015 editie beoordeelde de Corporate Equality Index 781 grote organisaties, waarvan een recordaantal van 366 een 100% score behaalden en werden benoemd tot 'Best Place to Work for LGBT Equality’. Onder de leiders zijn ook 18 consultancybureaus te vinden, waaronder de gerenommeerde strategie adviesbureaus McKinsey & Company, Bain & Company, The Boston Consulting Group en A.T. Kearney, de Big Four kantoren Deloitte, KPMG, EY en PwC, en diverse overige consultancybureaus als Accenture, Towers Watson en Aon.

Consultancybureaus met 100% LGBT scores

* In het Engels wordt dit afgekort als LGBT – Lesbian (L), Gay (G), Bisexual (B) en Transgender (T).

Nieuws

Meer nieuws over