Capitalmind opgericht na BlueMind Capital Partner fusie

05 juni 2014 Consultancy.nl

Het Nederlandse corporate finance kantoor BlueMind is gefuseerd met het Franse Capital Partner. Samen gaan de partners verder onder een nieuwe naam: Capitalmind. Voor klanten verandert er weinig, het Nederlandse team blijft opereren vanuit de kantoren in Den Bosch en Hilversum. 

BlueMind
Het corporate finance kantoor BlueMind werd in 1999 opgericht door de broers Bart Jonkman en Jan Willem Jonkman. De M&A specialist uit ’s-Hertogenbosch is in het afgelopen decennium gegroeid tot een middelgroot adviesbureau gespecialiseerd in onder meer fusies, overnames, waarderingen, management buy-outs en IPO’s. BlueMind breidde de afgelopen jaren geleidelijk uit. In 2009 fuseerde Orangestone Corporate Finance met BlueMind, en groeide uit naar een kantoor met zo’n 10 consultants.

Capitalmind opgericht

In de afgelopen jaren groeide BlueMind gestaag verder. In 2011 opende BlueMind een kantoor in Hilversum – het kantoor in Den Bosch bleef het hoofdkantoor van het M&A adviesbureau – en het aantal consultants groeide naar circa 15. Jaarlijks begeleidt het bureau gemiddeld 15-20 transacties. Afgelopen jaar werd BlueMind nog gekozen tot een van de 30 belangrijkste adviesbureaus voor familiebedrijven

Capitalmind
Begin deze maand fuseerde BlueMind met Capital Partner, een branchegenoot uit Frankrijk met kantoren in Parijs en Lyon. Net als zijn Nederlandse branchegenoot richt het Franse bureau zich vooral op het mid-market segment, met deals tot €200 miljoen. Capitalmind, de nieuwe naam van de gefuseerde entiteit, is lid van Mergers Alliance, een internationaal netwerk van corporate finance kantoren. In totaal bestaat het team van CapitalMind uit zo’n 30 corporate finance professionals.

Nieuws

Meer nieuws over