Capitalmind wint M&A-prijs voor rol bij verkoop van Pet Flavors

05 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het Nederlandse team van overnamekantoor Capitalmind heeft een brancheprijs in de wacht gesleept voor zijn rol bij de verkoop van Pet Flavors.

Op het eerste gezicht lijkt het wellicht een opmerkelijke deal voor het Nederlandse M&A-kantoor – het begeleiden van de verkoop van Pet Flavors, een Amerikaans bedrijf dat ingrediënten en smaken voor honden- en kattenvoer levert, aan Bessemer, een Amerikaans private equity-bedrijf.

Want hoe komt een relatief klein kantoor uit Den Bosch (rond de 15 adviseurs in Nederland, 75 in 5 Europese landen) aan zo’n aansprekend dealmandaat helemaal aan de andere kant van de oceaan? “De eigenaar van Pet Flavors, Mark Pieloch, had ons eerdere werk in het diersegment opgemerkt”, legt Jan Willem Jonkman uit, managing partner van Capitalmind in de Benelux.

Capitalmind wint M&A-prijs voor rol bij verkoop van Pet Flavors

Jonkman doelt op een deal die Capitalmind succesvol afrondde voor AST Farma en LeVet. In 2018 nam het Britse Dechra de twee bedrijven van eigen bodem over voor en bedrag van €340 miljoen. Capitalmind trad op als financieel adviseur en ondersteunde bij het structureren van de deal, het coördineren van het due diligence-proces, de contractonderhandelingen en het closen van de deal.

“Op basis van deze deal had Mark ons gevraagd om een wereldwijd verkoopproces voor Pet Flavors in gang te zetten”, vertelt Jonkman.

Capitalmind stelde een information memorandum op en organiseerde een concurrerend verkoopproces met zowel potentiële strategische als financiële kopers. In december van vorig jaar trad Pet Flavors naar buiten met het eindresultaat: een investering van Bessemer. Financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

M&A-prijs

Op grond van deze succesvolle deal is Capitalmind nu in de prijzen gevallen. Tijdens de 2022-editie van de Growth Awards werd de transactie verkozen tot ‘Deal of the Year’.

De Growth Awards reikt jaarlijks prijzen uit aan de winnende M&A-adviseurs en investeerders. De awards vinden dit jaar voor de zesde keer plaats. Initiatiefnemer van de award is de Association for Corporate Growth, een vereniging voor mid-market dealmakers.

Het dealteam van Capitalmind bestond uit Jan Willem Jonkman, Bart Jonkman en Marleen Vermeer.