Capitalmind sluit partnership met Investec en BlackArch Partners

10 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&A-bureau Capitalmind heeft een strategisch partnership gesloten met corporate finance en investment banking-boutiques Investec Bank en BlackArch Partners. Door de krachtenbundeling krijgt het bureau toegang tot een wereldwijd netwerk van gelijkgezinde dealmakers.

Capitalmind is een mid-market overnamespecialist met Nederlandse wortels. De firma ontstond in 2014 vanuit de fusie tussen het Nederlandse BlueMind en het Franse Capital Partner. Inmiddels heeft het bureau een team bestaande uit zo’n 60 M&A-adviseurs in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Denemarken.

Door samen te werken met Investec Bank en BlackArch Partners krijgt Capitalmind de beschikking over circa 250 professionals, die zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Afrika, de Aziatisch-Pacifische regio (Australië, Hong Kong en India) en het Amerikaanse continent.

Door het grotere geografische bereik zal de M&A-specialist beter in staat zijn om zijn internationaal georiënteerde klanten te bedienen, geven de bestuurders van de drie bedrijven aan.

“Mid market bedrijven en -transacties vinden vandaag de dag op wereldwijde schaal plaats, dus we zijn zeer verheugd dat we ons aanbod via deze partnerships nu kunnen uitbreiden”, stelt Jan Willem Jonkman, Managing Partner van Capitalmind.

Charles Barlow, Head of Cross Border Corporate Finance bij Investec Bank, een van oorsprong Zuid-Afrikaanse M&A-consultancy met ongeveer 120 experts in Europa, Afrika en Azië, laat weten: “Dit partnership vormt een belangrijk onderdeel van onze strategie om wereldwijd relevant te zijn voor onze klanten.”

Rit Amin, Managing Director bij Regions Securities, het moederbedrijf van het 120-koppige BlackArch Partners, voegt toe: “De professionals van BlackArch Partners werken nauw samen met onze klanten om M&A-adviesdiensten te leveren in een almaar globaliserende markt. Zowel Investec als Capitalmind deelt onze commitment met betrekking tot uitstekende dienstverlening, advies en begeleiding.”

Als onderdeel van het partnership zullen de drie bureaus op exclusieve basis samenwerken aan buy-side en sell-side opdrachten, waarbij ze hun netwerk en databases voor elkaar zullen openstellen. “We zullen verkopers, kopers en investeerders toegang bieden tot een breed spectrum aan mogelijkheden”, legt Jonkman uit. De partners zullen ook samenwerken aan deal intelligence, kennisdeling en, indien nodig, dealexecutie.

Volgens actuele data van Thomson Reuters hebben Capitalmind, Investec Bank en BlackArch Partners (overgenomen door Regions in 2015) de afgelopen vijf jaar gezamenlijk meer dan 800 mid-market transacties afgerond.