Concullega’s prijzen Aeternus voor ‘beste deal van het jaar’

02 april 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Een door Aeternus begeleide overname is door concullega’s in de corporate finance-wereld uitgeroepen tot ‘de beste deal van het jaar’.

In ons land worden volgens KPMG jaarlijks tussen de 500 en 1.000 deals gesloten – het aantal hangt onder andere af van de economische situatie waarin we ons bevinden, vooral omdat de overnamemarkt redelijk conjunctuurgevoelig is. In perioden van laagconjuctuur, zoals het afgelopen coronajaar, worden doorgaans minder deals gesloten.  

Jaarlijks komen experts van de Dutch Corporate Finance Association (DCFA) bijeen om zich te buigen over de vraag welke deals het beste zijn begeleid. De jury van DCFA beoordeelt deals niet op de schaal of de mediapubliciteit die een deal heeft gekregen, maar kijkt vooral naar inhoudelijke aspecten, waaronder de complexiteit van de deals, vindingrijkheid en oplossend vermogen.

Hans Biesheuvel, Peter Joosten, Juul Ketelaars - Aeternus

Aan de Dutch Corporate Finance Association zijn tal van grote namen in de overnamewereld verbonden, zoals de zakenbanktakken van ING en Deutsche Bank, M&A-bureaus en M&A-praktijken van Deloitte, Baker Tilly, BDO en boutiques zoals Capitalmind en Van Oers Corporate Finance.

Na een evaluatie van alle inzendingen kwam een door Aeternus begeleide cross-border overname als winnaar uit de bus. De landelijke dealmaker treedt hiermee in de voetsporen van Mazars Financial Advisory, dat er vorig jaar met de prijs vandoor ging.

“Wij zijn trots met deze geweldige erkenning en het is een prachtige bekroning op het 15-jarig bestaan van Aeternus”, vertelt Peter Joosten, Managing Partner van Aeternus. Hij was ook zelf betrokken bij de deal, samen met collega Juul Ketelaars. Zij hielpen een Nederlandse distributeur in plastic pallets met de verkoop aan een grote Deense producent van appendages en plastic pallets.

De Dutch Corporate Finance Association is volgens eigen zeggen een onafhankelijke vereniging van ervaren fusie- en overnameprofessionals gericht op samenwerking en het uitwisseling van kennis. In het kader van deze doelstellingen zal aan Aeternus worden gevraagd om in de komende periode de bijzondere lessen en best practices van hun deal te delen met concullega’s.