Mazars wint beste deal-award van brancheorganisatie DCFA

03 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

De brancheorganisatie voor corporate finance-professionals heeft een deal begeleid door Mazars uitverkozen tot de beste overname van het afgelopen jaar.

Volgens de vakjury van de ‘Deal of the Year Awards’ was de overname van detacheerder Flexfactory door Actual Leader Group de meest “complexe, creatieve en multidisciplinaire transactie” van 2019.

De andere genomineerden voor de ‘Deal of the Year’ waren Aeternus – het bureau begeleidde de verkoop van Knapen Trailers aan Krone – en Van Oers Corporate Finance, dat de verkoop van AED Partner aan SK FireSafety Group ondersteunde. 

De expertjury die zijn oordeel velde over de drie finalisten bestond uit Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland), Peter Rikhof (Brookz) en Pieter Wilde (Antea Participaties). 

In de deal die zij als winnaar aanwezen adviseerde Mazars Financial Advisory Services zijn klant Flexfactory tijdens de verkoop van de onderneming aan Actual Leader Group. Flexfactory is de moedermaatschappij van verschillende uitzendbureaus (Match4U, Fides, Uitzendgroep, Seesing Personeel en Aelbers Personeel) en is de afgelopen jaren sterk gegroeid naar een omzet van €110 miljoen, vooral dankzij een sterke markt voor flexpersoneel en een buy-en-build strategie. 

Mazars wint beste deal-award van brancheorganisatie DCFA

Om dit groeipad voort te zetten ging Flexfactory in 2018 samen met een investeringsbank de markt op om een geschikte strategische partner te vinden. Een gouden match werd niet gevonden, waarna Flexfactory van dealmaker wisselde. Mazars Financial Advisory Services kwam aan boord, en “die is het wél gelukt om een geschikte koper te vinden”, aldus juryvoorzitter Biesheuvel.

Via zijn internationale netwerk vond Mazars in Actual Leader Group, een belangrijke speler op de Franse flexmarkt, de droomkandidaat. Deze Franse groep ontstond in 2018 uit de fusie tussen de Franse familiebedrijven Actual en Leader en beschikt over zo’n 1.700 professionals en meer dan 100.000 flexkrachten, actief in uiteenlopende sectoren in Frankrijk, Portugal, Luxemburg en Zwitserland.

Het belang in Flexfactory, dat afgelopen zomer werd verworven, vormt onderdeel van de buitenlandse groeistrategie van Actual Leader Group. Het bedrijf wil op termijn 20% van de omzet uit buitenlandse activiteiten halen om de Europese marktpositie te versterken. 

Mazars hielp Flexfactory bij diverse aspecten van de deal, waarmee de dealmaker het verschil wist te maken met zijn medefinalisten. “De winnende transactie is een schoolvoorbeeld van waar de beroepsvereniging [DCFA] voor staat”, gaf Wilde aan. “Onze leden zijn corporate finance-specialisten uit alle disciplines. Zowel fusie- en overnameadviseurs als advocaten, bankiers, fiscalisten en private equity-investeerders. De multidisciplinaire samenwerking en kennisdeling tussen deze disciplines staat bij ons hoog in het vaandel.”