Flex Factory lijft Match 4U in, uitzendorganisatie uit Achterhoek

22 juni 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Flex Factory, eigenaar van detacheringsbureaus Fides en Seesing Personeel, heeft branchegenoot Match 4U uit Lochem ingelijfd. Door de overname groeit het personeelsbestand van Flex Factory naar 2.100 flexmedewerkers en ontstaat een van de grotere uitzendorganisaties in oostelijk Nederland.

Match 4U is in 2004 opgericht door Monique Berendsen. Vanuit haar HR-achtergrond richt zij zich vooral op flexibele HR oplossingen – het dienstenpakket biedt naast uitzenden, payrolling en werving & selectie ook ondersteuning op human resources vlak aan. De afgelopen jaren heeft Match 4U een sterke positie weten op te bouwen in de branche: zo werd het bedrijf uit de Achterhoek in 2012 en 2014 door een onafhankelijke jury verkozen tot het beste MKB uitzendbureau van Nederland.

Om de groei van Match 4U te versnellen heeft Berendsen gekozen om zich aan te sluiten bij een grotere partij. De keuze is gevallen op Flex Factory, met een omzet van €70 miljoen een van de grotere spelers in de flexbranche. Flex Factory opereert met twee labels in de markt: Fides en Seesing Personeel. Fides is in 2004 opgericht door Clemens van Lent in Doetinchem, en is vandaag de dag actief door het hele land, gespecialiseerd in het uitzenden vakkrachten in de industriële en technische sector. Seesing Personeel is april 2016 toegevoegd aan de portefeuille nadat het bedrijf uit Lichtenvoorde werd overgenomen van oprichter Dennis Seesing.

Flex Factory neemt Match 4U over

“Match 4U groeit hard en wij willen de volgende stap gaan maken in de verdere professionalisering van onze organisatie. Deze regionale overname is  een logische volgende stap,” aldus Berendsen, die na de integratie de rol van operationeel directeur van Match 4U blijft bekleden. Ze voegt toe dat Match 4U autonoom blijft opereren onder de vlag van de holding. “We hoeven geen concessies te doen aan onze visie op kwaliteit en herkenbare lokale betrokkenheid richting flexkrachten en klanten.”

Volgens Ferry Nahon, die vanuit Marktlink Fusies & Overnames de overname begeleidde, levert de krachtenbundeling alleen maar winnaars op. “Voor Match4u is aansluiting bij Flex Factory een logische stap in de verdere groei. Juist de overname van Seesing Personeel heeft laten zien dat behoud van het zelfstandige karakter in combinatie met de voordelen van andere diensten en schaalgrootte een win-win-situatie betekent voor de klanten. Met name dit gaf de doorslag in de keuze voor Flex Factory.”

Flex Factory topman Van Lent laat weten dat hij verheugd is met de toevoeging. “Met Fides, Seesing Personeel en Match 4U zie ik een organisatie ontstaan waar ik bijzonder trots op ben.”

Eerder dit jaar was Marktlink onder meer betrokken bij de overname van duurzame energie specialist Hoekstra Suwâld uit Suwâld, de verkoop van familiebedrijf Heruvent, de overname van kunstgrasproducent Avalon en de generatiewisseling bij handelsonderneming Versluis.