Ondernemer Max Barenbrug neemt familiebedrijf Heruvent over

02 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ondernemer Max Barenbrug heeft, samen met zijn mede-investeerder Giovanni Sekeris, 100% van de aandelen overgenomen van Heruvent, een producent en leverancier van daglichtelementen voor platte en licht hellende daken. Koper Barenbrug werd bij de aankoop begeleid door overnamespecialist Marktlink.

Heruvent is opgericht in 2010 door Hans Ruijs (1953) en zoon Erik (1978). Later is de jongste zoon Paul Ruijs (1985) bij de onderneming betrokken als bedrijfsleider. Het drietal heeft het bedrijf de afgelopen zes jaar uitgebouwd tot een financieel gezond familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een volgens eigen zeggen bekende speler op de Nederlandse en Belgische markt voor daglichtelementen. 

Het bedrijf levert prefab daglichtproducten, meestal compleet inclusief bouwkundige opstand, die direct geplaatst kunnen worden zonder verdere samenbouw op locatie. Onderscheidend aan deze producten is volgens het familiebedrijf dat de toegepaste veiligheidsruiten geen glasroedes of afdeklijsten bevatten, zodat neerslag zonder obstakels van de vlakke lichtkoepels kan aflopen. 

Ondernemer Max Barenbrug neemt familiebedrijf Heruvent over

Na zeven jaar vinden de oorspronkelijke oprichters van Heruvent het tijd om het stokje van de dagelijkse leiding over te dragen. Hiertoe hebben ze een deal gesloten met Max Barenbrug, die een sterke ondernemerswens had en uit een rasecht ondernemersgezin komt. Hiervoor heeft Barenbrug voor diverse Nederlandse entiteiten van internationale ondernemingen gewerkt, de laatste twaalf jaar daarvan als algemeen directeur. “Buiten de autonome groei in Nederland, lenen de producten van Heruvent zich ook uitstekend voor een internationale uitrol. Dit gaan wij dan ook de komende jaren realiseren,” aldus de ondernemer. 

Barenbrug werd tijdens het transactieproces begeleid door Marktlink, een fusie en overnamebemiddelaar met vier kantoren door het land. Het adviesbureau hielp de koper onder andere door het opstellen van het zoekprofiel, het benaderen van potentieel interessante partijen en het financieel en juridisch begeleiden van de afronding van de deal. 

Paul Ruijs blijft aan in zijn huidige functie als bedrijfsleider. Hans Ruijs en Erik Ruijs dragen binnen een periode van maximaal 6 maanden zorg voor een vloeiende overdracht van hun kennis en werkzaamheden. Daarna zal Hans als commissaris betrokkenheid blijven bij de organisatie. Een logische stap, aldus Remon Lustenhouwer van Marktlink. “De laatste jaren zien wij steeds vaker dat de verkoper als commissaris of als adviseur bij de organisatie betrokken blijft. Het is een goede manier om kennis te waarborgen door het geleidelijk over te dragen aan de nieuwe eigenaren. Bovendien kan de oud-eigenaar op deze manier in alle rust afscheid nemen van zijn onderneming.”