Drie M&A-adviseurs strijden om beste dealmaker award van ACG Holland

01 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

ACG Holland, een organisatie die M&A bevordert in het mid-market segment, heeft de finalisten voor zijn jaarlijkse ‘Growth Awards’ bekendgemaakt. In de categorie ‘Best Advisor’ gaat de strijd tussen drie bekende fusie- en overnameadviseurs uit het Nederlandse M&A-landschap: Bart Jonkman van Capitalmind, Danny Bosker van KPMG en Leontine Koens-Betz van Accuracy.

De Association of Corporate Growth in Holland (ACG Holland) werd in 2005 opgericht als een netwerkforum voor professionals actief binnen het private equity- en M&A-segment, met als doel kennis en best practices uit te wisselen. Vandaag de dag is ACG Holland uitgegroeid tot 170 leden, bestaande uit bestuurders en managers van middelgrote organisaties die actief zijn met acquisities. Verder bestaat het ledenbestand uit dealmakers, M&A-adviseurs en private equity-professionals. De non-profit organisatie maakt onderdeel uit van ACG Global, een internationaal netwerk met meer dan 14.500 leden.

Voor het derde jaar op rij organiseert de non-profit organisatie de zogeheten ‘Growth Awards’, een award die erkenning geeft aan de M&A-prestaties in het afgelopen jaar, van zowel Nederlandse individuele professionals als teams. Na een selectietraject door een expertpanel zijn uiteindelijk voor elke van de vijf categorieën drie finalisten geselecteerd. “We hebben een fantastische shortlist met nominaties”, zegt Justine Buttingha Wichers van ACG Holland, met op de lijst namen als ABN AMRO, Avedon, Bencis, Blokker en Waterland. Zij zullen op 19 juni strijden om een award.

Bart Jonkman, Danny Bosker en Leontine Koens-Betz

In de categorie voor beste fusie- en overnameadviseurs gaat de strijd tussen:

Bart Jonkman

De Managing Partner en medeoprichter van Capitalmind (in 1999) heeft meer dan 25 jaar ervaring in het vak. Gedurende deze periode was hij betrokken bij meer dan 100 (internationale) deals, in uiteenlopende sectoren zoals business services, consumer goods, food & beverage en industrie. Sinds 2009 is Jonkman ook Co-Chairman van de wereldwijde Board van Capitalmind, een bureau met zijn hoofdkantoor in Frankrijk en wereldwijd meer dan 400 professionals. Voordat hij Capitalmind oprichtte, was hij in de jaren 90 werkzaam als bankier gespecialiseerd in handelsgoederen-financiering bij ING Barings in Oost-Europa en China.

Danny Bosker

KPMG-partner Danny Bosker leidt het Nederlandse M&A-team van het Big Four-kantoor en is Global Head van KPMG’s Industrial Markets sectorteam. Naast het bedienen van een breed scala aan Nederlandse klanten, variërend van DGA’s tot en met multinationals, houdt hij zich vooral bezig met internationale transacties. Bosker werkt sinds 2009 voor KPMG, daarvoor was hij in dienst bij RBS, ABN AMRO en McKinsey & Company.

Leontine Koens-Betz

Leontine Koens-Betz, de Managing Partner van Accuracy Nederland, specialiseert zich in transaction support. Ze voegde zich in 2007 bij het kantoor vanuit KPMG – eerder werkte ze ook voor Arthur Andersen – en heeft sindsdien 100+ deals tot een goed einde gebracht. De meeste daarvan waren in de Benelux, Koens-Betz heeft daarnaast ook ervaring opgedaan bij cross-border deals in onder meer Zweden, Norway, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten. Afgelopen jaar werd de dealmaker nog door MenA.nl uitgeroepen tot de “belangrijkste vrouw in M&A en transaction support” (op basis van het aantal deals).

ACG Holland wordt sinds februari dit jaar geleid door Bas van Helden, die het stokje overname van Roelof Valkenier. Nieuw aan de 2018-editie van de ‘Growth Awards’ is dat het onderdeel is van het Eurogrowth Amsterdam programma. "Dit biedt ons de gelegenheid om excellence in Nederland te delen met ACG leden van andere Europese landen", aldus Buttingha Wichers.