Bas van Helden nieuwe President van M&A-vereniging ACG Holland

09 februari 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

De Nederlandse tak van de Association for Corporate Growth, ACG Holland, heeft Bas van Helden, Partner bij adviesbureau Accuracy, aangesteld als nieuwe President. 

De in 1954 opgerichte Association for Corporate Growth (ACG) is een wereldwijde organisatie die het midmarket-segment van de M&A-markt vertegenwoordigt. De missie van de associatie is om de groei binnen het middensegment te stimuleren. Hierbij bedienen de verschillende afdelingen wereldwijd zo’n 90.000 investeerders, bestuurders, kredietvertrekkers en adviseurs die middelgrote bedrijven bijstaan.

Sinds 2005 beschikt de groep ook over een Nederlandse afdeling. In lijn met zijn internationale evenknieën, verbindt ACG Holland groeiende ondernemingen met lokale en internationale kapitaalmarkten, en faciliteert het bij het opbouwen van nieuwe relaties tussen professionele dealmakers, variërend van kapitaalverstrekkers (private equity en durfkapitaal), M&A-adviseurs en corporate bestuurders tot accountants en juridische specialisten. 

Aan het roer van ACG Holland staat een bestuur bestaande uit vijftien leden, dat tot voor kort werd geleid door Roelof Valkenier, Vice President van Marsh & McLennan Companies, dat ook het moederbedrijf is van onder meer Oliver Wyman en Mercer. Nu hij recentelijk zijn termijn heeft voltooid, heeft het bestuur Bas van Helden verkozen tot de nieuwe 2018 President van ACG Holland. Onder zijn leiding zal de Nederlandse afdeling van de organisatie zijn ruim 150 Nederlandse leden bedienen. De leden komen zo’n acht tot tien keer per jaar samen voor de onderlinge uitwisseling van kennis en best practices en om hun netwerk uit te breiden. 

Bas van Helden-ACG Holland

Van Helden heeft twintig jaar ervaring op het gebied van M&A en complexe waarderingscasussen. Zijn dagelijkse werkzaamheden verricht Van Helden voor Accuracy, een internationaal opererend adviesbureau dat wereldwijd over veertien vestigingen beschikt en een partner is van de Nederlandse afdeling van ACG. Van Helden is een van de Partners bij het M&A-bureau, waar hij zich in 2013 bij aansloot. Hij zet zich in voor klanten uit zowel de publieke als de private sector, waarbij hij samenwerkt met senior management, toezichthoudende besturen, aandeelhouders en andere adviseurs. Eerder was hij ook lange tijd actief voor de M&A-tak van KPMG. 

In toelichting op zijn nieuwe uitdaging, geeft Van Helden aan: “Ik ben zeer verheugd te zijn verkozen tot de 2018 President van ACG Holland. Tijdens 2017 trokken we veel nieuwe leden en sponsors aan en hielden we een recordaantal evenementen. In 2018 kijk ik ernaar uit om de groei en het succes van de afdeling voort te zetten door ons netwerk uit te breiden en verder te bouwen op de prestaties van onze eerdere leiders.” 

Ander leden van het bestuur van ACGH Holland zijn Khalid Bakkali (KPMG), Boudewijn Niels (Atlas Tax Lawyers), Justine Van Buttingha Wichers (ACG Holland), Sander Deelstra (Daems), Luc Van Daele (Legadex), Alexandra Van Hellenberg Hubar (Concorde), Jeroen Kruithof (The Room), Frank van Opstal (Expense Reduction Analysts), Angenita Pex (Houthoff), Mark Van Rijn (Kempen & Co), Titus Schurink (HPE Growth Capital), Roelof Vos (Hertoghs Advocaten), Dirk Jan Vorgers (EuroDev M&A) en Stefano Haver (Vistra Nederland).

Wereldwijd wordt de Association for Corporate Growth sinds december geleid door de Amerikaan Patrick Morris. Hij overziet vanuit deze rol de meer dan 14.500 leden die bij de groep zijn aangesloten.