Magnus te gast bij RTL programma Ondernemerszaken

16 december 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen week werd IT-managementbureau Magnus uitgelicht in een uitzending van het programma Ondernemerszaken van RTL Z. Michiel Arnoldus, business development manager mobile solutions bij het adviesbureau, sprak over het slim inzetten van mobiele apparaten en hoe deze een grote impact kunnen hebben op het rendement van bedrijven. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld bij uitgeverij Audax liet Arnoldus zien hoe technologie de efficiëntie en het rendement van een organisatie kan verbeteren.

Magnus, een adviesbureau uit Naarden, levert IT consultingdiensten aan organisaties en is onder meer gespecialiseerd in mobiele applicaties en procesverbeteringen. Vanuit die specialismen hielp het bureau onlangs een van hun klanten uit de uitgeverijbranche – Audax Media Logistics – met het efficiënter maken van hun bedrijfsvoering. Ze ontwikkelden een Track-and-Trace applicatie voor het mediabedrijf, waarmee chauffeurs ondersteund worden bij het rijden van hun afleverroutes en waardoor klanten digitaal kunnen tekenen voor ontvangst. Bovendien kunnen back-office medewerkers van de uitgeverij door de oplossingen van Magnus de status van zendingen real-time bijhouden. Volgens Raymond Cools, directeur Media Logistics bij Audax, hebben de nieuwe technologische toepassingen ertoe geleid dat hun chauffeurs onderweg “eenvoudig en snel te bereiken” zijn. “En er hoeft niet geïnvesteerd te worden in dure dedicated track & trace terminals,” voegt Cools toe. 

Audax Media Logistics

RTL Z: Ondernemerszaken
Afgelopen week werd de bovenstaande klantcase van Magnus uitgelicht tijdens een uitzending van RTLZ: Ondernemerszaken. Het TV programma neemt iedere uitzending – aan de hand van een actueel thema – bedrijven en hun dienstverlening onder de loep. Gisteren was Michiel Arnoldus te gast, business development manager mobile solutions bij Magnus. Daar ging hij in op de voor Audax ontwikkelde applicatie. “Door samen met onze klanten out-of-the-box te kijken naar (bekende) knelpunten in de organisatie enerzijds en naar beschikbare technologieën anderzijds hebben we een reeks prachtige rendementsverbeteringen gerealiseerd. Een mooi voorbeeld hiervan is de Track & Trace app van Audax”, legde Arnoldus uit. 

Bekijk de aflevering van RTL Z: Ondernemerszaken, met Michiel Arnoldus van Magnus:

Adviesbureaus en RTL Z
Het is niet de eerste keer dat adviesbureaus en hun dienstverlening worden behandeld in het zakelijke TV-programma. Eind vorig jaar ging Ondernemerszaken in gesprek met Bas van der Velde, Directeur van organisatieadviesbureau Rijnconsult. Begin 2014 gingen Alex van den Doel, Managing Director van Aon Global Risk Consulting, en Marc van Nuland, topman van Aon Risk Solutions, tijdens het programma in op het veranderende risicolandschap voor het zakenleven. En afgelopen zomer gaven Robin van Zwijnenberg en Martijn Tolsma, partners bij Molenaar & Lok inzicht in de dienstverlening van het bureau en hun visie op prestatieverbetering bij organisaties.