9 bureaus steunen Run for the Hunger Project 2014

31 oktober 2014 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 2 november vindt in het Olympisch Stadion Amsterdam de 8e editie plaats van het Run for The Hunger Project. Het betreft een hardloopevenement voor het goede doel, waarbij geld wordt ingezameld voor ‘The Hunger Project’ een initiatief dat zich inzet om wereldwijd een einde te maken aan chronische honger. Ook de adviesbranche doet mee aan het hardloopevenement – teams van maar liefst 9 consultancybureaus zullen aan de start verschijnen.

The Hunger Project
Er zijn nog steeds bijna een miljard mensen op de wereld met honger. The Hunger Project gelooft dat de huidige generatie tegen 2030 een einde kan maken aan chronische honger en zet zich sinds de oprichting in 1977 actief in om een einde te maken aan wereldwijde chronische honger. De organisatie is in 12 landen actief: Benin, Bangladesh, Burkina Faso, Ethiopië, Ghana, India, Malawi, Mexico, Mozambique, Oeganda, Peru en Senegal.

Run for the Hunger Project

Run for The Hunger Project
Om geld in te zamelen voor The Hunger Project wordt op 2 november het hardloopevenement ‘The Run for the Hunger Project’ georganiseerd, in het Olympisch Stadion Amsterdam. Het evenement heeft als doel geld bijeen te brengen voor The Hunger Project, zodat mensen op eigen kracht een toekomst op kunnen bouwen zonder honger. Initiatiefnemers en belangrijkste sponsors van het evenement zijn The Hunger Project, NPM Capital, sportmarketingbureau House of Sports en Stichting Wilde Ganzen. Aan het evenement doen meer dan 100 teams mee van meer dan 60 organisaties. Daarnaast zijn er tientallen individuele lopers, wandelaars en kinderen die meedoen aan de 5 of de 10 km run, het wandeltraject of de Kidsrun.

Mensen die het evenement willen steunen kunnen een financiële bijdrage leveren door individuele hardlopers of een team te sponsoren met een donatie, of door middel van een algemene donatie. Alle donaties worden volledig besteed aan The Hunger Project. Het totaalbedrag wordt uiteindelijk nog met 55% verhoogd door de stichting Wilde Ganzen, een organisatie die zich inzet voor het bestrijden van wereldwijde armoede. Op dit moment is er een bedrag opgehaald van €192.406,64. Ter vergelijking: In 2013 haalden meer dan 850 deelnemers en 117 teams een bedrag van € 262.000 op.

Adviesbureaus
Ook de consultancybranche zal dit jaar aan de start verschijnen. In totaal doen maar liefst 14 teams van 9 consultancybureaus mee aan het hardloopevenement voor het goede doel. Een overzicht van de adviesbureaus en hun deelnemende teams: Bain & Company, Deloitte, EY, KMPG, Marktlink Fusies & Overnames, PwC, Roland Berger, Strategy Development Partners en The Boston Consulting Group.

Adviesbureaus tijdens Run for the Hunger Project 2014


Bain & Company
Deelnemers vooralsnog onbekend.

The Boston Consulting Group 
Steven Kroonsberg, Lara Evertsen, Tom Roth, Josephine Linthorst, Bob Ketting, Eric Ritsema.

Deloitte
Eddie van Dinther, Pieter Beck, Martijn Koedijk, Remco Goes, Nout Brugman, Alexander van Schie.

EY Transaction Advisory Services
Teun Breen, Lauren van Dijk, Patrick Heijtlager.

KPMG
KPMG Runners team 1: Elise Mollink, Vivienne Tybout, Roeland van Dijk, Michiel Nab, Jasper Starkenburg, Harmen van Brussel.

KPMG Runners team 2: Klaas Groenendijk, Caroline Bakels, Daniel Mol, Ernst Groenteman, David Mosmuller, Jelle van Zelm.

Marktlink Fusies & Overnames
Ronald van der Graaf, Niek Derks, Bart Steenmeijer, Bastiaan Spijkman, Petra Landman, Lieke Brummel.

Run for the Hunger Project 2014

PwC
PwC Deals 1: Rutger Nelis, Lieske Uitterhoeve, Joris van de Kerkhof, Hans Dullaert.

PwC Deals 2: Marlies Staarink, Maarten van de Pol, Ralf Zwerver, Mark Dekker, Rick van Dommelen.

PwC NPM Accountants: Jan Wiecher Zwep, Martin Bergers, Maaike Ceelie, Jochem Bijleveld, Arjen van der Logt, Wim Vermeulen.

PwC Participatie Accountants: Pieter de Rijke, Roderick Bevers, Jeroen van Kessel, Nicky Wijssen.

Roland Berger
Roland Berger 1: Tom Steinbusch, Noor van der Lande, Floor van Werven, Frank Schrijver, Ton Wijnen, JL van de Mortel.

Roland Berger 2: Joost Verhage, Alette Schuurman, Roesja Harkema, Sandra Dassen, Bart de Jong, Floris Achterberg.

Strategy Development Partners
Niels Janssen, Arjan Reinders, Jos van den Haspel, Paula van Brakel, Matthijs Muller, Paul Musegaas.

MVO in consultancybranche
Consultancybureaus zijn vaker betrokken bij (sport) evenementen voor het goede doel of helpen organisaties bij de organisatie van evenementen. Zo fietste onlangs Vintura bijna €10.000 bij elkaar voor Barcode for Life, wonnen Deloitte Young Professionals de zeilrace ‘Race of The Classics’ en voorzagen Anderssen Elffers Felix en Twynstra Gudde de organisatie van het EK Atletiek van advies.

AEF - Twynstra Gudde - Deloitte - Vintura