Vintura fietst bijna 10k bij elkaar voor Barcode for Life

26 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onlangs fietste een team van vijf adviseurs van zorg- en life sciences adviesbureau Vintura mee in de Stelvio for Life Challenge, waarbij geld werd ingezameld namens de stichting Barcode for Life. De ingezamelde gelden komen uiteindelijk ten goede aan Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT), dat onderzoek doet naar kanker.

Stelvio for Life en Barcode for Life
Stichting Stelvio for Life is een stichting met een passie voor sport die, door het organiseren van een (hard)loop-en fietsevenement in Italië, op een eerlijke manier geld inzamelt voor gepersonaliseerd kankeronderzoek. Barcode for Life is een stichting die geld inzamelt voor het CPCT, een centrum waar fundamenteel, translationeel- en toegepaste medisch onderzoek wordt ingezet om maatgesneden behandelingen voor kankerpatiënten te ontwikkelen. Dat betekent voor de toekomst dat elke patiënt met kanker een behandelplan 'op maat' krijgt en niet meer te maken krijgt met mogelijk onnodige bijwerkingen van een algemene behandeling.

Vintura - Fietsevenement

Passo dello Stelvio
Tijdens de Stelvio for Life fietstocht beklommen de deelnemende fietsers de Passo dello Stelvio, een bekende bergpas in Italië. Om te kunnen deelnemen aan het Stelvio for Life evenement vraagt de stichting Stelvio for Life € 50,- inschrijfgeld aan elke deelnemer. Daarnaast vraagt de stichting Stelvio for Life de deelnemers om over een afstand van 21,1 kilometer – een halve marathonafstand – de 1.533 hoogtemeters van de Passo dello Stelvio te overwinnen en voor elke hoogtemeter minimaal € 1,- aan sponsorgeld in te zamelen voor de stichting Barcode for Life.

Vintura
Volgens Gérard Klop, deelnemer aan de Challenge en partner bij Vintura, een specialist op het gebied van Life Sciences en Gezondheidszorg, was het een uitdagende tocht die door alle deelnemende collega’s succesvol werd uitgereden. “De aankomst bovenop de berg heeft iets magisch, zowel gezien vanuit een atletisch resultaat, maar ook door de wetenschap dat we dit doen voor een goed doel”, aldus Klop over de fietstocht. De overige deelnemers van het Vintura team waren: Berber Rischen, Remco Lassche, Ewoud Ravenshorst en Remco Jansen. Uiteindelijk wist de stichting Barcode for Life ruim €282.000 in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het team van Vintura fietste €8.760 bij elkaar voor het goede doel.