Deloitte Young Professionals winnen Race of The Classics

22 oktober 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Young Professionals van Deloitte hebben dit jaar de eerste plek binnengesleept tijdens de Race of The Classics, een jaarlijks zeiltoernooi dat voor de 9e keer gehouden werd onder Young Professionals.

Het zeilevenement werd dit jaar van 14 tot en met 19 oktober gehouden, waarbij zo’n 600+ Young Professionals van 24 verschillende bedrijven met hun teams van Rotterdam naar Engeland en via IJmuiden weer terug naar Amsterdam zeilden. Onder leiding van ervaren schippers en bemanning streden de deelnemende teams in klassieke zeilschepen om de eerste plek.

Wind in de zeilen
Het was een winderige week voor de deelnemers aan de Race of the Classics Young Professionals. Hoge, scherpe golven maakten dat alle teams alle zeilen moesten bijzetten, maar de wedstrijd diende helaas gestaakt te worden in verband met potentieel gevaar. Deloitte had de wind in de zeilen en bleek de beste punten behaald te hebben tot dan toe, en werd bij terugkomst tot overall winnaar verkozen. De tweede plek was voor het team van de Jonge Specialisten, en het Rabobank-team werd derde.

Deloitte - Race of the Classics

Voor Deloitte was het een bijzonder resultaat; het accountants- en adviesbureau deed dit jaar voor eerst mee, en ging er gelijk met de felbegeerde prijs ervandoor. “Ik hoorde van de Race of the Classics via vrienden en vond dat Deloitte thuis hoorde in het wedstrijdveld. Vanaf het moment dat ik intern het initiatief heb genomen, verliep het allemaal bijzonder goed. Iedereen droeg zijn steentje bij en de samenwerking binnen het team liep soepel,” aldus Lisa Kroes, Consultant bij Deloitte. Het succes van het team heeft volgens Kroes te maken met de gebalanceerde samenstelling van het team. “We hebben bewust gekozen voor collega’s uit alle windrichtingen met allemaal een andere bagage aan ervaringen op zak. Daarmee hadden we een team samengesteld van toptalenten in vrijwel alle disciplines.” Om daar nog aan toe te voegen: “Daarnaast hebben we allemaal het maximale gegeven. Ons motto was, net als we dat in ons werk doen: Work hard, play hard, we zijn gewoon fanatiek.”

Overige awards
Verder vielen nog een aantal andere teams in de prijzen. Zo won Delta Lloyd de Sprintprijs door bij de eerste wedstrijdrak het snelst over de finish te gaan, won Clifford Chance de award voor het best verklede team, en ging het team van Heerema er met de Media Award vandoor na BBC gecharterd te hebben voor een interview. Tot slot ging de Rode Lantaarn, de prijs voor het laatste schip, naar het team van Boskalis.

Deloitte - Delta Lloyd - Clifford Chance - Heerema - Boskalis