Michel van der Wal verruilt eFocus voor VODW Digital

15 oktober 2014 Consultancy.nl

VODW heeft zijn Digital praktijk onlangs versterkt met de komst van Michel van der Wal als Creative Director. Van der Wal deed tijdens zijn loopbaan ruime ervaring op binnen de (digitale) mediabranche en werkte onder meer voor Veronica, Net5, SBS6 en MediaMonks. De afgelopen zes jaar was Van Der Wal actief bij internetbureau eFocus, als Lead Designer en Senior Art Director.  De kersverse Creative Director zal VODW Digital versterken met zijn ruime kennis op het gebied van Visual Design, Art Direction, User Experience Design en Creative Strategy.

Michel van der Wal
Na een korte periode Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Hogeschool van Utrecht te hebben gestudeerd besloot Michel van der Wal in 1995 dat zijn interesse toch meer lag bij creatie en media. In 1999 rondde hij daarom de studie Multi Media Engineer af aan het College of Multimedia in Amsterdam. In 1998 startte Van der Wal zijn loopbaan bij Veronica Concept Design, waar hij uiteindelijk 6 jaar zou blijven. Daar werkte hij onder meer aan brochures, jaarverslagen en magazines, en bewaakte hij de huisstijl van vervoerder Connexxion. Tussen 2004 en 2005 was hij werkzaam in dezelfde functie voor Veronica Digitaal, maar nu richtte hij zich op digitale media, onder andere voor Veronica, Net5 en SBS6.

Michel van der Wal - VODW

Vervolgens, begin 2006, vertrok Van Der Wal naar MediaMonks, een interactief marketingbureau, waar hij twee jaar de rol van Senior Creative zou vervullen. Vervolgens richtte hij in 2009 Team 2.0 op, waarbij hij samen met medeoprichter Rocco Janse crossmedia concepten, websites en internetapplicaties creëerde en bouwde. Na bijna drie jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en vertrok hij naar het internetbureau eFocus, waar hij tot augustus van dit jaar als Lead Designer, en vanaf medio 2009 ook als Senior Art Director, werkzaam was. Samen met de Creative Director was hij verantwoordelijk voor alle interne en externe creatieve communicatie voor eFocus en zijn klanten.

VODW Digital
Inmiddels heeft Michel van der Wal de eind vorig jaar gelanceerde Digital praktijk van adviesbureau VODW versterkt als Creative Director. VODW Digital houdt zich bezig met consultancy op het gebied van digitale transformaties en helpt organisaties naast strategiebepaling ook bij de realisatie van deze trajecten. In zijn nieuwe rol bij VODW Digital zal Van der Wal zijn creativiteit, uitgebreide digitale ervaring en zijn kennis over Visual Design, Art Direction, User Experience Design en Creative Strategy gaan inzetten. Vanuit zijn expertise zal hij vraagstukken van klanten vertalen naar creatieve concepten en ontwerpen, en zal hij tevens het designteam aanvoeren bij de realisatie van digitale eindproducten.

Nieuws

Meer nieuws over