Stepan Breedveld herbenoemd tot topman van Ordina

28 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ICT adviesbureau Ordina heeft Stépan Breedveld herbenoemd als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. De herbenoeming van Breedveld, die sinds september 2011 aan het roer staat van Ordina, geldt voor een periode van vier jaar.

Stépan Breedveld (1967) heeft een track record van meer dan 20 jaar in de adviesbranche. Na maar liefst 17 jaar gewerkt te hebben bij strategie adviesbureau The Boston Consulting Group, in zijn laatste rol als senior partner en hoofd van BCG’s telecom-, media- en technologiepraktijk, besloot hij in september 2011 de overstap te maken naar Ordina, waar hij werd benoemd tot CEO. Breedveld was destijds geen onbekende van Ordina –  voor zijn benoeming werd hij onder andere door de dienstverlener ingehuurd als strategisch adviseur.

Ordina - banner

Nieuwe koers

Breedveld heeft Ordina de afgelopen vier jaar, samen met CFO Jolanda Poots-Bijl, door een moeilijke periode geloodst. Onder zijn leiding werd het business model aangescherpt, is de bedrijfsstructuur flink aangepakt (onder meer een vereenvoudigde organisatiestructuur en minder managementlagen) en is er fors gesneden in de kosten van de bedrijfsvoering. Inmiddels begint het advies- en IT-bedrijf geleidelijk de vruchten te plukken van de nieuwe koers. In het eerste halfjaar van 2014 wist Ordina een nettowinst van honderdduizend euro te noteren, een sterke verbetering ten opzichte van dezelfde periode in 2013 (verlies van €2,4 miljoen).

In een reactie laat Breedveld weten blij herkozen te zijn als CEO en de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien. “'Ik kijk ernaar uit om, na het afronden van de herstructurering, Ordina te positioneren voor verdere groei en innovatie,” aldus de topman. Onlangs gaf Breedveld in een interview aan trots te zijn op de roots en DNA van Ordina.

Stepan Breedveld - Johan van der Werf - Ordina

Johan van der Werf, voorzitter van de 4-koppige Raad van Commissarissen van Ordina, zegt: “Wij zijn verheugd dat Stépan is herbenoemd voor een tweede termijn als CEO van Ordina. De afgelopen periode is er een stevige basis gelegd voor een verdere verbetering van de marge en voor groei. Zowel binnen als buiten de onderneming is het vertrouwen in de toekomst van Ordina sterk toegenomen. Wij wensen hem veel succes met het verder realiseren van Ordina’s nieuwe missie ‘Samen Duurzaam Innoveren’.”