Drie bureaus begeleiden overname Wolff bioscopen

25 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De Belgische bioscoopuitbater Kinepolis heeft de negen Nederlandse Wolff bioscopen overgenomen. Met de overname is €16,8 miljoen gemoeid. De transactie wordt begeleid door fusie en overname experts van Baker Tilly Berk, Rohe Advocaten en Van Heugten & Dekker Belastingadviseurs.

Sinds de tweede helft van de jaren negentig is de Kinepolis Group uit op internationale expansiedrift. Verspreid over zeven landen heeft het filmhuis nu 34 bioscopen met in totaal 391 zalen. De meesten staan in België (elf) gevolgd door Nederland (nu negen). Jaarlijks kan de groep rekenen op circa 20 miljoen bezoekers die worden geholpen door zo’n 2.100 medewerkers. Eerder dit jaar nam het bedrijf nog twee bioscopen over in Spanje.

Overname Wolff bioscopen

Wolff bioscopen
Met de overname van Wolff breidt Kinepolis zijn netwerk uit met negen bioscopen, goed voor een gezamenlijke EBITDA van €2,1 miljoen. Wolff was niet alleen actief als bioscoopuitbater, maar ook als filmprogrammator en aankoopcentrale voor derde bioscopen. De groep was tevens bezig met de bouw van een multiplex in Dordrecht (6 zalen, streefaantal bezoekers per jaar is 300.000) en een megaplex in Utrecht (14 zalen, 1,25 miljoen bezoekers op jaarbasis). De nieuw te verrijzen bioscoop in Utrecht zal één van de grootste in Nederland worden, welke in de plaats zal komen van de kleinere bioscopen in Utrecht, die na opening van het nieuwe complex gesloten zullen worden.

Kinepolis heeft inmiddels ambitieuze groeiplannen aangekondigd: afgelopen jaar pakten ongeveer 1,6 miljoen bezoekers een film bij Wolff, de Belgen willen het aantal filmgangers binnen drie jaar opschroeven naar 3,5 miljoen. Om dit te realiseren wil de nieuwkomer naast de nieuwe bioscoop in Utrecht nog elders in Nederland een multiplexbioscoop bouwen.

Baker Tilly Berk - ROHE Advocaten - Van Heugten en Dekker

Dealmakers
Om de transactie in goede banen te leiden schakelde verkoper Wolff de hulp in van drie externe adviseurs: Baker Tilly Berk Zaandam en Baker Tilly Berk Corporate Finance (financieel adviseur en due diligence), Van Heugten & Dekker (belasting advies) en Rohe Advocaten (juridisch advies).