Advocaten & Nielen Schuman begeleiden SPGPrints deal

05 augustus 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Investeringsmaatschappij Investcorp heeft €240 miljoen neergeteld om SPGPrints over te nemen van branchegenoot Bencis. Allen & Overy adviseert Bencis bij de transactie, advocatenkantoor Stibbe en adviesbureau Nielen Schuman zijn door Investcorp geraadpleegd voor respectievelijk juridisch- en financieel advies.

Investcorp
Investcorp werd in 1982 opgericht en heeft inmiddels een waarde van omgerekend €7,8 miljard. Het bedrijf richt zich op Corporate Investments in Noord-Amerika en Europa, in technologie en tevens in de MENA-regio. Ook in vastgoed wordt geïnvesteerd en de investeringsmaatschappij heeft tevens een eigen hedgefonds. SPGPrints was voorheen Stork Prints, en behoort tot investeringsbedrijf Bencis. De wereldwijd actieve onderneming levert producten en diensten aan onder meer de textiel- en drukindustrie, de automotive en medische industrie. Het bedrijf zette vorig jaar €214 miljoen om, er werken zo’n 1.300 mensen en het bedrijf is vooral buiten Nederland actief.

Nielen Schuman - SPG Prints, Investcorp

SGPPrints
Investcorp volgt SPGPrints al enige tijd en werd uiteindelijk overtuigd door ondermeer de potentie van SPGPrints’ roterende schermen, digitale inkt en precisiematerialen, die het bedrijf levert. Volgens Investcorp is het geen gemakkelijke business. De organisatie moest het nodige onderzoek doen naar de markt, ook om de overige kopers die op loer lagen sneller af te zijn. De affiniteit van de investeerder, mede dankzij een eerdere investering in een vergelijkbaar bedrijf enige tijd geleden, zorgde tevens voor het juiste perspectief evenals marktpositie. Ook de herfinanciering door Bencis in 2013 droeg bij aan het besluit: “Wij waren als kantoor al geruime tijd in gesprek met Investcorp over geschikte investeringsmogelijkheden in de Benelux, waaronder SPGPrints,” aldus Jan de Wilde, Partner bij Nielen Schuman, tegenover M&A platform OverFusies.nl.

Dealmakers
Koper Investcorp schakelde advocatenkantoor Stibbe in voor juridische ondersteuning en adviesbureau Nielen Schuman in voor financieel advies. Het dealteam van Nielen Schuman werd geleid door Jan de Wilde. Verkoper Bencis schakelde advocatenkantoor Allen & Overy in voor juridisch advies.