PwC lanceert aparte digitale tak: PwC Digital Services

17 juni 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC heeft een nieuwe business unit gelanceerd die zich specialiseert in digital consulting. Volgens eigen zeggen bestaat de nieuwe unit – ‘PwC Digital Services’ genaamd – uit grofweg 2.000 digital consulting professionals wereldwijd. 

Digital consulting is een van de snelst groeiende segmenten binnen de consultancy industrie en als resultaat hiervan zijn consultancybedrijven druk bezig met het optuigen van hun dienstenaanbod. Branchegenoten Capgemini Consulting en Deloitte Consulting waren jaren geleden al een van de eersten die kozen voor een aparte Digital tak, maar in de afgelopen maanden schieten digitale adviespraktijken als paddenstoelen uit de grond. Recente voorbeelden: de lancering van Accenture Digital, Capco Digital en in eigen land VODW Digital. Ook de traditionele strategie consultancy spelers, zoals Booz & Company (tegenwoordig Strategy&) en BCG, hebben recent afzonderlijke praktijken gelanceerd die volledig gefocust zijn op de ontwikkeling en de inzet van digitale business.

PwC - Helping Organizations Reimagine Business

Digital Services
PwC Digital Services bundelt de expertise van verschillende disciplines die al in het bedrijf vertegenwoordigd waren, waarvan de nadruk ligt op management consultancy en IT adviesdiensten van het Big 4 kantoor. Het team is naast het PwC erfgoed voor een groot deel gebouwd rondom verschillende recente strategische acquisities. Zo is Strategy&, het oude Booz & Company welke het eind vorig jaar kocht, een van de leidende spelers in het digitale landschap* - vorig jaar werd het consultancybureau door Kennedy verkozen tot een van de marktleiders in digital strategy consulting. Overige verworven bedrijven die aan de basis van PwC Digital Services staan zijn Logan Tod & Co in Groot-Brittannië (april 2012), social media specialist Ants Eye View (september 2012) en het in Amerika gevestigde BGT (november 2013).

Service offerings
Volgens Juan Pujada, PwC’s Global Advisory Leader, zal PwC Digital Services in staat zijn om zijn opdrachtgevers te helpen bij het volle spectrum van consultancy en implementatie diensten. “Het samenbrengen van mogelijkheden binnen consultancy-, deals-, belasting- en risicomanagement over de hele wereld activeert ons bij het helpen van cliënten om alle facetten van digitalisering van strategie tot uitvoering tot stand te brengen.” Het dienstenaanbod bestaat uit meer dan 50 service offerings, geclusterd onder zes domeinen: 

PwC Digital Services

* Kort na de acquisitie van Booz & Company door PwC besloot een relatief groot team van Booz Digital consultants, inclusief de drie oprichters, om te vertrekken naar rivaal Boston Consulting Group. Bij BCG zijn zij verantwoordelijk voor de digitale praktijk, beter bekend als ‘BCG Digital Ventures’.