PwC neemt digitaal consultancybureau BGT over

18 november 2013 Consultancy.nl

PwC heeft opnieuw een consultingfirma overgenomen. Dit keer betreft het BGT, een Amerikaanse middelgrote digital consultancy organisatie. Zo’n 120 consultants maken de overstap naar de Advisory tak van het Big 4 kantoor. Financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

BGT is een end-to-end digitaal adviesbureau. Hun team bestaat uit digitale strategisten, analisten, ontwerpers en technologen, gevestigd in kantoren in Miami en Chicago.

“De toevoeging van de BGT business biedt onze klanten nieuwe en creatieve mogelijkheden op het gebied van klantervaring en design. De combinatie van BGT’s digitale, creatieve strategisten met PwC’s brede spectrum aan business- en industrie consultants brengt ons in een unieke positie. We kunnen nu onze klanten van een compleet pallet aan digitale diensten voorzien” zegt Miles Everson, PwC Advisory Leader in de Verenigde Staten.

PwC neemt digitaal consultancybureau BGT over

Advisory

De overname past binnen de strategie van PwC om de adviestak wereldwijd uit te breiden, zowel autonoom als door overnames. Dit heeft te maken met de verschuiving in winstgevendheid tussen de adviesdiensten. Advies rendeert momenteel beter dan audit. Uit de laatste wereldwijde jaarcijfers van PwC blijkt dat de omzet uit adviesdiensten met 7,6% is gestegen, ten opzichte van ‘maar’ 1,4% voor audit. Bovendien zijn de marges op consultancy hoger, als gevolg van de toenemende commoditization van audit diensten en de moordende concurrentie op de markt. Bij de overige grote accountants- en adviesbureaus is het beeld niet anders.

Onlangs maakte PwC bekend dat het een principe overeenkomst heeft bereikt om strategisch adviesbureau Booz & Company over te nemen, een zet die de strategische consultancywereld deed schudden op zijn grondvesten. In december komen de partners van Booz samen om te stemmen over de transactie. En begin deze maand werd HumanR, een kleine Amerikaanse adviesorganisatie gespecialiseerd in talentontwikkeling, overgenomen. Vorig jaar kocht de Amerikaanse Advisory praktijk Ants Eye View, een consultancybureau gespecialiseerd in social media en omnichannel.

Nieuws