House of Performance sponsor Kamermuziek Festival

13 juni 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd

House of Performance heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, dat plaatsvindt van 25 t/m 29 juni. Vijf dagen lang vertolkt violiste Janine Jansen samen met gerenommeerde nationale en internationale musici kamermuziek op topniveau. De Utrechtse binnenstad en Tivoli Vredenburg vormen vijf dagen lang het schitterende decor van het muziekfestival. Het IKFU is het eerste festival in het nieuwe Tivoli.

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht
Sinds 2003 wordt het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU) georganiseerd, een muziekfestival waar kamermuziek* gespeeld wordt op hoog niveau. Tijdens deze 11e editie worden muziekstukken gespeeld van onder meer Schubert, Sjostakovitsj, Beethoven, Ravel, Strauss, Schumann en Mendelssohn. Ook dit jaar staat violiste Janine Jansen, tevens initiatiefnemer van het evenement, weer aan de basis van het vijf dagen durende muziekfestijn.

Het muziekfestival zal plaatsvinden op zo’n 25 locaties in de stad, waaronder het Academiegebouw, het Centraal Museum, het Muntgebouw, het Spoorwegmuseum en het nieuwe Tivoli Vredenburg, waar de meeste avondconcerten gehouden zullen worden. Dit jaar zijn naast Janine Jansen onder meer Boris Brovtsyn, Julian Rachlin, Amihai Grosz, Nicholas Altstaedt, Rick Sotijn, Alexander Gavrylyuk en het Amsterdams Sinfoniette te bewonderen. Naast de concerten worden er tal van nevenactiviteiten georganiseerd: zo vindt bijvoorbeeld de Tour d’Utrecht plaats, waarbij gefietst wordt langs tal van muzikale locaties, worden er diverse films getoond in Tivoli Vredenburg en is er ook een Festivalcafé waar diverse discussies, interviews en ook een Pubquiz zullen plaatsvinden. Verder is er ook van alles te zien in verschillende musea en worden er diverse kerken aangedaan in de zogenaamde Kerkenmarathon. Tot slot zijn er tal van verrassingsoptredens gepland in de oude binnenstad. Ook voor kinderen staan er concerten op de planning.

House of Performance
Een van de trotse hoofdsponsoren** van het muziekevent is het Utrechtse adviesbureau House of Performance, dat het evenement al vanaf 2010 sponsort. Om meer te weten te komen over de motivatie van House of Performance om dit festival te ondersteunen stelde Consultancy.nl vier vragen aan Thijs Otto van Es, partner bij House of Performance.

Het is niet de eerste keer dat jullie het IKFU sponsoren. Wat heeft HofP gemeen met het festival?
Bij House of Performance helpen wij organisaties prestaties te verbeteren op de werkvloer. Wij geloven daarbij dat mensen laten excelleren een voorwaarde van succes is. En precies daarom zijn wij trotse sponsor van dit festival waar musici het beste van zichzelf in samenwerking met anderen laten zien.

Thijs Otto van Es - House of Performance

Wat houdt de sponsorshipovereenkomst precies in?
Naast financiële ondersteuning zijn wij als sponsor vooral zeer betrokken bij het initiatief en dragen wij het festival actief een warm hart toe. 

Er zijn zoveel muziekfestivals in Utrecht. Wat maakt juist het IKFU zo bijzonder?
Wat het IKFU zo bijzonder maakt is de unieke samenwerking tussen de muzikanten en natuurlijk specifiek dit genre muziek. Kamermuziek, uitgevoerd op topniveau en met het grootst mogelijke enthousiasme.  

Staat er ook een concertbezoek met het House of Performance team gepland?
Ja natuurlijk! Wij bezoeken samen met een aantal van onze relaties het openingsconcert op 25 juni. Dubbel bijzonder omdat het tevens het eerste festival in het nieuwe Tivoli in Utrecht betreft. Daarnaast hebben we de leden van ons gratis kennisplatform HofP Plaza toegangskaarten voor de unieke kinderconcerten aangeboden.
* Kamermuziek kan worden omschreven als klassieke muziek voor kleine bezettingen, alsof het bedoeld is om te spelen binnen een huiskamerlijke ambiance.

** Overige hoofdsponsoren: Rabobank en Cório, Gemeente Utrecht en de Provincie Utrecht.