Rabobank en Ordina steunen Dutch FinTech Hackathon

23 juni 2014 Consulstancy.nl

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli vindt voor het eerst de ‘Dutch FinTech Hackathon’ plaats. Het evenement is een initiatief van Rabobank, Ordina, UtrechtInc, TNO en Economic Board Utrecht (EBU). 

De Financiële Technologie (FinTech) industrie is momenteel één van de snelst groeiende industrieën. Om innovatie en ondernemerschap binnen de FinTech te stimuleren hebben de organisatoren het initiatief genomen om de eerste Dutch FinTech Hackathon te organiseren. Het event zal plaatsvinden op het Utrechtse Sciencepark, die compleet wordt omgebouwd tot een ware Hackathon beleving. 

Next Generation Financing
Op de Hackathon kunnen technisch-creatieve teams zich in the picture spelen door innovatieve oplossingen voor de financiële dienstverlening aan te dragen. Twee dagen lang krijgen zelf samengestelde teams de tijd om tot creatieve, technische oplossingen te komen voor de financiële dienstverlening. De focus ligt op Next Generation Financing: het vinden van nieuwe manieren van financiering. De teams moeten binnen de gestelde tijd de beste en meest innovatieve oplossing ontwikkelen, toegespitst op vernieuwende manieren van lenen en financiering. 

Dutch Fintech Hackathon

Hackathon
De deelnemende teams worden tijdens de Hackathon ondersteund door een aantal experts uit de FinTech industrie. De teams krijgen openbare of gesimuleerde data en API’s, waarmee ze tot hun vernieuwende ideeën moeten komen. Deze zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury, die vooral zal letten op de levensvatbaarheid en innovatiekracht. 

Het team met het meest solide en innovatieve voorstel ontvangt een geldprijs van €5.000 en daarnaast zijn er ook iPads te winnen. Het winnende team krijgt tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan het ondernemersprogramma UtrechtInc, opdat ze hun idee in de praktijk kunnen uitwerken. 

Experts uit de FinTech industrie

Bruikbare concepten
De ideeën die niet in de prijzen vallen worden zeker niet weggegooid. Gedurende de hele Hackathon wordt er meegekeken met de teams en bruikbare concepten zullen volgens de organisatie zeker meegenomen worden om eventueel verder ontwikkeld te worden.

Nieuws