WagenaarHoes medeoprichter Rob Wagenaar krijgt lintje

28 april 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen vrijdag is Rob Wagenaar, oprichter van adviesbureau WagenaarHoes en voormalig Ooa voorzitter, koninklijk onderscheiden in zijn woonplaats Utrechtse Heuvelrug.

Jaarlijks ontvangen rond de 3.000 Nederlandse burgers een ‘koninklijke onderscheiding’ voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dit jaar kwam de teller uit op in totaal 3.153 lintjes, iets meer dan afgelopen jaar (3.016). Zo goed als alle uitgereikte onderscheiding hebben betrekking op de ‘Orde van Oranje-Nassau’ – in de ‘Orde van de Nederlandse Leeuw’ zijn dit jaar 15 ‘zeer exceptionele’ personen gedecoreerd. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn 14 personen koninklijk onderscheiden, waaronder WagenaarHoes mede-oprichter Rob Wagenaar.

Koninklijke onderscheiding voor Rob Wagenaar

Met meer dan 30 jaar ervaring in de adviesbranche kan Wagenaar gerust een consultant in hart en nieren worden genoemd. Na zijn studie Business Economics aan de Universiteit van Groningen werkte hij de eerste jaren van zijn loopbaan voor KPMG en vervolgens De Galan & Voigt. In 1986 besloot Wagenaar dat het tijd was om op eigen benen te staan. Samen met Frank Hoes richtte hij WagenaarHoes op. Met uitzondering van de periode 2004 – 2011, toen Wagenaar zich volledig toelegde op dochteronderneming ASI Consulting*, is hij sinds het begin verbonden aan WagenaarHoes. In de afgelopen ruim drie decennia is het Driebergse organisatieadviesbureau mede onder zijn leiding (inmiddels wordt WagenaarHoes geleid door Jan Willem Kradolfer) uitgegroeid tot en gerenommeerde middelgrote speler binnen de adviesmarkt, gespecialiseerd in organisatieadvies, coaching en training*.

Ooa

Naast zijn werkzaamheden voor WagenaarHoes en ASI Consulting is Wagenaar sinds 1980 toegewijd lid van de Orde van organisatiekundigen en –adviseurs (Ooa). Bij de beroepsvereniging van organisatie-adviseurs heeft hij verschillende activiteiten geleid die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de professionalisering van het adviesvak, zoals de samenstelling van de Gedragscode voor kennisintensieve dienstverleners. Tussen 2001 en 2007 was hij voorzitter van de Ooa en sinds het najaar van 2007 is hij lid van het bestuur van ICMCI, de wereldwijde koepel van verenigingen van management consultants***. Voor zijn verdiensten werd Wagenaar in 2008 benoemd tot Ooa erelid.

Rob Wagenaar onderscheiden

Naast zijn bijzondere track record binnen de adviesbranche heeft Wagenaar zich jarenlang ingezet voor de maatschappij. Zo was Wagenaar onder meer lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Epilepsiebestrijding (SEIN), voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Zorgcentra De Betuwe, voorzitter van de Burense Kunstkring, voorzitter van de Rotaryclub Culemborg, lid van het curatorium van de postgraduate opleiding Management Consultant (PGO-MC) aan de VU en bestuurslid van de Stichting Synpro.

ConQuaestor Academy

Sinds medio 2013 is Wagenaar ook als partner parttime verbonden aan branchegenoot ConQuaestor. Daar geeft hij samen met Gjalt Anker leiding aan ConQuaestor Academy.

Gerelateerd nieuws: Ex Atos en Hay Group adviseur Trude Maas-de Brouwer ontvangt lintje.

* ASI Consulting is in 1990 opgericht als ODI Netherlands. In 2003 is het bureau verzelfstandigd van WagenaarHoes om zich meer te kunnen richten op zijn internationale activiteiten. 

** Het trainingsaanbod is begin dit jaar gebundeld onder een kap: WagenaarHoes Academie.

*** ICMCI = International Council of Management Consulting Institutes.