Voormalig Atos en Hay Group adviseur ontvangt lintje

25 mei 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Trude Maas-de Brouwer, voormalig adviseur van Hay Group en Atos, is benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’. Naast haar kregen 29 andere Utrechters eind april uit naam van de Koningin een lintje in de Stadsschouwburg.

Tussen 1988 en 1998 was Maas lid van de Raad van Bestuur (RvB) van Origin Services Nederland, tegenwoordig Atos. Na een jaar lid te zijn geweest van de Eerste Kamer voor de PvdA, besloot ze in 1999 om Hay Group Vision Society op te richten, een denktank op het gebied van organisatie en samenleving dat werd ondersteund door organisatie-adviesbureau Hay Group. Tussen 2002 en 2009 was ze ook lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Twynstra Gudde.

Over Trude Maas-de Brouwer
In de periode 1971 tot 1998 bekleedde Maas verschillende functies op directieniveau. Ze was oprichter en tot 2006 president van de denktank Hay Group Vision Society. Zij was daarnaast enkele jaren lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal en is nog altijd actief als vrijwilliger vanuit de PvdA.

Ook werkte Maas in talrijke nevenfuncties. Zij is onder meer bestuurslid en voorzitter van de Van Leer Group/Bernard van Leer Foundation en de Raad van Toezicht van het wetenschappelijke Van Leer Jerusalem Institute, columnist van het Financiële Dagblad, voorzitter van de Commissie Werken aan leren, die bijdraagt aan het Rotterdams onderwijsbeleid, lid van het Curatorium van VNO-NCW, bestuurslid van de Commissie voor Milieu-effectrapportage, voorzitter van de Raad van Advies van het College Bescherming Persoonsgegevens, bestuurslid van de Wiarda Beckman Stichting, lid en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum, voorzitter van de Selectiecommissie en de Utrecht Development Board en ambassadeur van het Huygens Scholarship-programma.