Bart Hovens verruilt Korn Ferry Hay Group voor Jumbo

30 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Supermarktconcern Jumbo heeft Bart Hovens aangetrokken als Program Manager New Formats & Innovation. Hovens is afkomstig van executive search bureau Korn Ferry Hay Group, waar hij in zijn laatste functie werkte als Senior Consultant. In zijn nieuwe rol richt hij zich op het ontwikkelen van innovatieve retailformules.

Bart Hovens is een ervaren consultant met ruime expertise binnen het FMCG- en retaildomein en daarnaast jarenlange ervaring als trainer/coach van jeugd hockeyteams op hoog niveau. Na het behalen van zijn Master in Human Resource Studies aan Tilburg University sloot Hovens zich in 2012 aan bij executive search bureau Korn Ferry Hay Group (tot eind 2015 nog Hay Group) als Consultant, een rol die hij drie jaar zou vervullen.

Hovens groeide vervolgens door naar de functie van Senior Consultant Consumer & Retail. In die laatste rol ondersteunde Hovens diverse internationale FMCG- en retailorganisaties met het vertalen van strategie naar praktijk en het implementeren van duurzame en geïntegreerde oplossingen. Daarin werden volgens hem ‘hard’ skills (organizational design, performance management en job grading) met ‘soft’ skills (talent management, training & development) gecombineerd.

Bart Hovens - Jumbo

Onlangs heeft Hovens besloten de adviesbranche te verruilen voor een nieuwe uitdaging binnen de foodsector. Hij is bij supermarktketen Jumbo* aangesteld als Program Manager New Formats & Innovation, waarin hij zich zal richten op het bedenken van nieuwe innovatieve retailformules en het uitrollen van aanverwante dienstverlening.

Hovens kijkt met plezier terug op zijn tijd bij (Korn Ferry) Hay Group en kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Na vier geweldige jaren bij Hay Group, ben ik zeer verheugd mij per 1 september aan te sluiten bij Jumbo Supermarkten. Ik wil mijn collega's en klanten bij Hay Group bedanken voor de samenwerking van de afgelopen jaren en wens hen het beste voor de toekomst.”

* Met 600 winkels, diverse foodmarkets, een online kanaal (Jumbo.com) en een restaurantketen (La Place, overgenomen van het failliete V&D), is Jumbo de op een na grootste food retailketen van ons land. Vorig jaar behoorde de Jumbo Groep tot de snelst groeiende retailers van Nederland, na webwinkel Coolblue, en het holdingbedrijf van het supermarktconcern is het op vier na grootste familiebedrijf van ons land.