Robert Glansdorp versterkt House of Performance

24 april 2014 Consultancy.nl

House of Performance heeft de gelederen versterkt met Robert Glansdorp. Hij is afkomstig van ICT organisatie TOPdesk, waar hij werkzaam was op het gebied van sales en account management. Bij het Utrechtse organisatieadviesbureau gaat Glansdorp aan de slag als adviseur.

In 2003 startte Glansdorp de studie International Business, Trade & Tax Law aan de Universiteit van Leiden. Na het behalen van zijn Bachelor in 2008 behaalde hij ook zijn Master titel in Corporate Law aan dezelfde universiteit. Tijdens zijn Master was hij ruim twee jaar werkzaam als griffier bij de Rechtbank van Amsterdam. In 2011 stapte hij over naar TOPdesk, een ontwikkelaar en leverancier van service management software, waar hij bijna drie jaar werkte als Account Manager.

Robert Glansdorp - House of Performance

Eind maart is Glansdorp als organisatieadviseur werkzaam voor House of Performance. Om meer te weten te komen over zijn achtergrond, zijn motivatie voor de overstap naar de adviesbranche en zijn werkzaamheden bij House of Performance stelde Consultancy.nl vijf vragen aan de kersverse adviseur:

Je hebt een achtergrond in internationaal recht. Waarom heb je specifiek gekozen voor de adviesbranche en niet bijv. voor een rol als juridisch adviseur in het bedrijfsleven?
Dat ik een adviserende rol wilde wist ik al vroeg; ik heb vrij snel ergens een bepaalde blik op of mening over. Echter over het type adviseur dat ik zou willen zijn was ik tot voor kort nog niet zeker. Het faillissementsrecht, waar ik mij in de laatste periode van mijn studie voornamelijk mee bezig hield, bracht mij niet de voldoening en de energie welke ik in mijn professionele loopbaan wil beleven. Juridische adviezen gaan vaak hand in hand met problemen en ongeluk. Bij de faillissement-problematiek is er naast een “winnaar” ook altijd een groot aantal verliezers. Ik realiseerde mij dat ik mijn tijd liever wil besteden aan positieve waarde toevoegen aan organisaties in plaats van mij te richten op het afhandelen van verliezen.

Hoe ben je bij House of Performance uitgekomen? En wat gaf de doorslag om voor House of Performance te kiezen?
Een vriend van een vriend had de vacature voor adviseur op LinkedIn ‘geliked’ en zo heb ik kennis gemaakt met House of Performance. De eerste indruk die ik van de organisatie kreeg is dat het bereiken van resultaat in samenwerking met de klant voorop staat. En dat de focus om  mensen te laten excelleren daarbij altijd centraal staat. De manier waarop House of Performance dit doel nastreeft heb ik bij geen enkel ander adviesbureau teruggezien. De combinatie van een analyse op basis van harde cijfers en deze duidelijk en begrijpbaar maken voor de mensen die de gewenste resultaten moeten gaan bereiken. Vervolgens samen met de opdrachtgever aan de slag  gaan om doelen daadwerkelijk te realiseren, dat is wat House of Performance doet en waarom ik mij hier thuis voel.

House of Performance

De laatste drie jaar werkte je binnen het sales en accountmanagement domein. Wat voor type projecten verwacht je bij House of Performance te gaan uitvoeren?
De laatste jaren ben ik inderdaad actief geweest in de sales en het accountmanagement binnen de IT-dienstverlening. Ik verwacht dat ik als adviseur bij House of Performance mijn tijd ga besteden aan het actief samenwerken met toonaangevende organisaties om samen de gewenste verbeteringen en resultaten op de werkvloer te behalen. Ik heb nu nog geen uitgesproken voorkeur voor een bepaald type projecten.  Ik hoop op samenwerkingen die onze klanten en mijzelf energie geven.  

Je bent onlangs begonnen. Hoe zag je eerste week eruit?
De eerste week stond voornamelijk in het teken van kennismaken met het bedrijf. Naast veel informatie en koffie ook veel inspirerende en interessante gesprekken met mijn nieuwe collega’s. Het is mij duidelijk dat er veel van me verwacht wordt op een manier die uitdaagt het beste uit mezelf te halen.

Naast je baan ben je ook een fervent zeiler. Jarenlang heb je ook als zeilinstructeur gewerkt bij Aquavitesse, een zeilschool in Zeeland. Waar komt deze passie vandaan?
Het woord Zeeland zegt het al: er is veel zee, het was dus noodzakelijk om me ook over water te kunnen verplaatsen. Tijdens mijn jeugd was het (voornamelijk door de interesse van mijn ouders) onvermijdelijk dat ik op een zeilboot terecht zou komen. De weken zeilkamp en zeilles die ik heb mogen verzorgen, stonden altijd in het teken van kwalitatief goed lesgeven en nog veel meer plezier. Zelf vond ik het ook een uitdaging om een boot zo goed als ik kon onder controle te hebben. Tijdens het lesgeven kom je toch regelmatig in aanraking met lastige situaties en ik vind het een avontuur om te zorgen dat het naast leuk, leerzaam en spannend ook veilig en goed gaat.

Nieuws

×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Avantage Reply B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Corporate Finance Boer & Croon Management Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Considerati Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting flowresulting Front Consulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo innogy Consulting INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Scenter Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup Young Advisory Group Zanders Zestgroup

Meer nieuws over