Adviseurs van Zest Industries halen SAFe certificering

04 april 2014 Consultancy.nl

Diverse adviseurs van Zestgroup mogen zich sinds kort een gecertificeerd 'SAFe Program Consultant’ noemen. Met de certificering is Zest nog beter in staat om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar experts op het gebied van projectportfoliomanagement en agile transformaties.

De zogeheten ‘SAFe Program Consultants’ certificering wordt afgegeven door the Scaled Agile Academy, een internationaal instituut dat gespecialiseerd is in het trainen van professionals op het gebied van Lean en Agile methoden. Het gebruikt drie verschillende certificeringsprogramma’s:

  • SAFe Practitioner: gericht op professionals die betrokkenen zijn bij agile software ontwikkeling (bijv. softwareontwikkelaars, testers, project managers)
  • SAFe Agilist: relevant voor managers en agile change agents die verantwoordelijk zijn voor het leiden van Lean/Agile transformaties.
  • SAFe Program Consultant: certificering voor interne agile experts en externe consultants die agile programma’s leiden.

Zest Industies - SAFe certificering

Voor Zestgroup is Portfolio, Programma en Project Management (PPPM) en Agile een van de speerpunten van de dienstverlening. Met dit in het achterhoofd besloot Zestgroup haar consultants het certificeringstraject voor ‘SAFe Program Consultant’ te laten doorlopen. “We zien in de markt dat organisaties in toenemende mate op zoek zijn naar ondersteuning op programma- en portfolio niveau. Met de certificering breiden we ons PPPM dienstenportfolio uit en zijn we nog beter in staat om klanten te helpen bij PPM vraagstukken binnen Agile en Lean” aldus Ron Saas, directeur van Zest Industries.

Naast het ondersteunen van PPM trajecten ondersteunt Zest opdrachtgevers op SAFe implementaties, het inrichten van Agile Release Trains en het verzorgen van SAFe trainingen.

Nieuws

Meer nieuws over