&samhoud places maakt AH kant en klaarmaaltijden

21 maart 2014 Consultancy.nl

&samhoud places, het 2-sterrenrestaurant van &samhoud oprichter Salem Samhoud, gaat binnenkort samen met supermarktketen Albert Heijn gezonde, vegetarische kant-en-klaar maaltijden leveren aan consumenten. Voor iedere verkochte maaltijd wordt 5 cent gedoneerd aan SOS Kinderdorpen, een kinderontwikkelingsorganisatie.

AH kant-en-klaar maaltijden

De kant-en-klaar maaltijden zullen voor €5,99 per stuk worden aangeboden in de Albert Heijn (en AH to Go) winkels en zal uit verschillende gezonde varianten bestaan. Zo krijgt de klant de keuze uit vier vegetarische gerechten – vegetarische lasagne, couscous, chili sin carne en moussaka. De gerechten zijn samengesteld door &samhoud places chef Moshik Roth en banketbakkerij Maítre Paul.

Samhoud Places AH

Voor iedere verkochte kant-en-klaar maaltijd wordt 5 cent gedoneerd aan het goede doel SOS Kinderdorpen. “Wij hebben gekozen voor vegetarische maaltijden uit een gezondheidsoogpunt”, stelt Maartje Willenborg, woordvoerder van &samhoud places tegenover het Parool. "We vervangen het vlees in de maaltijden door tomatengehakt. Dit smaakt naar vlees, maar maakt de maaltijd, naar onze mening, gezonder”.

Hoax

Het 2-sterren Amsterdamse restaurant &samhoud places kwam recent nog op een opmerkelijke manier in het nieuws. Eind 2012 kondigde het restaurant aan dat van plan was om een ‘DNA restaurant’ te openen. Het bedrijf stelde destijds dat het samen met het Centre For Enhanced Food (CFEF) uit Wageningen bezig was met het ontwikkelen van natuurlijke genboosters. Op de dag van de ‘opening’ bleek het uiteindelijk te gaan om een promotiestunt. Met deze hoax wilden initiatiefnemers Salem Samhoud en topchef Moshik Roth, samen met het NGI* en overige marktpartijen, aandacht vragen voor voedselinnovatie.

Nieuws

Meer nieuws over