Accenture, Arup, Capco, KM&T & PwC beste werkgevers

18 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Vijf consultancybedrijven – Accenture Arup, Capco, KM&T en PwC – zijn in Engeland benoemd tot ‘Best Company to Work For 2014’ door The Sunday Times.

Ieder jaar publiceert The Sunday Times, een van de best-verkopende “kwaliteits” zondagskranten in Groot-Britannië, een lijst met de beste werkgevers van het eiland. Dit jaar deden meer dan 800 organisaties mee aan het onderzoek. De ranking is gebaseerd op breed spectrum van werkgevers-aspecten, waaronder ‘employee engagement’, work-life balans, tevredenheid met arbeidsvoorwaarden en de kwaliteit van leiderschap. De scores worden toegekend door het eigen personeel van bedrijven.

thesundaytimes-balk

De krant publiceert drie lijsten met een focus op de private sector
- 100 Best Small Companies to Work For (tot 250 werknemers)
- 100 Best Companies to Work For (250 - 4,999 medewerkers)
- 25 Best Big Companies to Work For (meer dan 5,000 professionals in dienst)

In de ‘Big Companies’ categorie zijn er twee vertegenwoordigers van de adviesbranche. Met een vijftiende plek is PwC (~16.000 werknemers) de hoogst genoteerde, gevolgd door Accenture op plek 21. In de categorie voor middelgrote bedrijven staan ook twee adviesbureaus: Capco (#40; 430 werknemers) en Arup (#91; 3.500 medewerkers).

Best Company to Work For 2014

Tot slot wist KM&T, een internationaal adviesbureau* met zo’n 60 consultants in het Verenigd Koninkrijk – een plek te bemachtigen in de lijst voor kleine bedrijven. De lean en change management specialist staat als nieuwkomer in de ranking op plek 97.

* KM&T heeft wereldwijd kantoren in de UK, België, Australië, Singapore en Canada.