Sterk jaar voor BearingPoint met 8 procent omzetgroei

25 februari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Europese management- en technologie consultancy BearingPoint heeft een sterk jaar achter de rug. In 2013 groeide de omzet met 8,4% naar €550 miljoen. Voor komend jaar zijn de vooruitzichten rooskleurig – het consultancybureau laat weten dat financiële KPI’s op groen staan. Ook verwacht BearingPoint binnenkort nieuwe kantooropeningen en een wereldwijde alliantie bekend te maken.

Sinds de management buyout van de Europese operaties in 2009 heeft BearingPoint een sterke groei doorgemaakt. Inmiddels telt het 3,350 werknemers in Europa, verspreid over 30 kantoren in 18 landen.

In het afgelopen jaar kwam BearingPoint’s groei uit op 8,4%, significant hoger dan het gemiddelde binnen de adviesmarkt. Hoewel de markt tekenen van herstel laat zien, schatten marktanalisten zoals Kennedy, Source en FEACO dat de Europese consulting markt gegroeid is met ongeveer 3% tot 5%. BearingPoint’s groei kan worden herleid naar drie factoren.

BearingPoint 8 procent groei

Organische groei

Bestaande kantoren en proposities behaalden goede resultaten, met name duurzaamheid, regulering, digitalisering en Asset Based Consulting waren sterke aanjagers van groei. Vanuit een industrie oogpunt valt de bankensector op, die dubbele groeicijfers behaalde.

Twee nieuwe kantoren

In 2013 voegde BearingPoint twee kantoren toe aan zijn netwerk. In april werd een vestiging geopend in Oekraïne en drie maanden later volgde een kantooropening in Shanghai, China. Bovendien heeft het adviesbureau twee nieuwe samenwerkingsverbanden opgezet met lokale consultancybureaus. Het Spaanse Cumbria Financial Services Consulting werd gestrikt om de markt in Spanje en Portugal af te dekken en een partnership met ARETE Consulting zorgt voor vertegenwoordiging in het snelgroeiende Turkije. Door de bestaande partnerships met West Monroe Partners en ABeam Consulting had de organisatie al een sterke aanwezigheid in Noord-Amerika en Azië.

BearingPoint

Overnames

Eind vorig jaar werden ook twee overnames gepleegd. Zo werd RiValue overgenomen - een Duitse softwareleverancier die gespecialiseerd is in risk management en regulatory reporting binnen de financiële sector. En ook het Britse management consultancy Trinity Horne werd aangetrokken. Trinity Horne had zo’n 25 adviseurs en kantoren in Londen en de Ierse stad Limerick.

Reactie van partners
“Onze bedrijfsgroei is een weerspiegeling van de tastbare waarde die onze consultingdiensten aan klanten bieden. Dit wordt ook onderstreept door het feit dat we niet alleen zijn gegroeid door expansie. In tegendeel, onze groei is duurzaam, stabiel en winstgevend. Onze diensten worden gewaardeerd door klanten” aldus Peter Mockler, wereldwijde Managing Partner van BearingPoint.

Peter Mockler - Marc Bartels

Marc Bartels, partner bij BearingPoint in Nederland, voegt toe: “BearingPoint heeft organisatie-breed een heel goed jaar achter de rug. We groeien in alle landen, segmenten en servicelijnen. Ook in januari zijn we weer erg goed van start gegaan”.