BearingPoint koopt risk management specialist RiValue

07 januari 2014 Consultancy.nl

BearingPoint heeft RiValue gekocht, een Duitse softwareleverancier die gespecialiseerd is in risk management en regulatory reporting binnen de financiële dienstenindustrie. De overname is per 1 januari 2014 van kracht gegaan, een overnamesom is niet bekendgemaakt. RiValue behoudt zijn merknaam en zal als een onafhankelijke entiteit opereren binnen het internationale consulting bedrijf.

Met de transactie wil BearingPoint zijn diensten op het gebied van Asset Based Consulting versterken, een veld waarin het reeds zeer actief is met hun zogenaamde ABACUS productlijn. ABACUS wordt al door diverse toonaangevende banken (voor Basel III eisen) en verzekeraars (voor Solvency II eisen) binnen Europa gebruikt. De investering in de technologie van RiValue zal volgens BearingPoint synergieën bieden in de oplossingen en het adviesbureau helpen bij het uitbreiden van hun footprint binnen het groeiende domein van risk management en reporting.

BearingPoint koopt risk management specialist RiValue

“RiValue en zijn producten vullen ons spectrum aan diensten en ons software portfolio aan op het gebied van regulatory reporting voor de financiële industrie. We hebben onze dekking van de regulatory value chain uitgebreid en onze klanten zullen hierdoor absoluut significante voordelen verkrijgen” zegt Thomas Sauer-Brabaender, partner bij BearingPoint in Duitsland.

“Ik ben erg verheugd over BearingPoint’s investering in onze organisatie. Dit geeft ons een bredere markttoegang, de mogelijkheid tot internationale aanwezigheid, en het kapitaal voor verdere productinnovaties” zegt Werner Gothein, CEO van RiValue.

Vorig jaar kocht BearingPoint Hypercube, een specialist op het gebied van Big Data.

Nieuws

Meer nieuws over