BearingPoint koopt big data dienstverlener HyperCube

01 februari 2012 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint heeft de business analytics-oplossing HyperCube gekocht van het softwaremoederbedrijf Effiscience. HyperCube* helpt klanten om “big data” te analyseren en kwantificeren met grote precisie. Dit kan effectieve besluitvorming in complexe kwesties ondersteunen. De toevoeging van HyperCube versterkt BearingPoint's positie in de business analytics-markt, die steeds belangrijker wordt.

Business analytics wordt samen met duurzame advisering door analisten beschouwd als het snelst groeiende segment in de consultingmarkt. Daarnaast blijkt uit meerdere onderzoeksrapporten dat de impact van big data op economieën en bedrijven wereldwijd enorm kan zijn. Diverse adviesbureaus hebben hun strategie hierop aangepast en significante investeringen gedaan in big data-initiatieven. Onder andere McKinsey (die de term “big data” introduceerde), Capgemini Consulting (die over “Digital Transformation” spreekt) en Deloitte Consulting (“Business Analytics”) zijn voorbeelden. Maar ook kleinere bedrijven, zoals Nolan, Norton & Co. in Nederland (met de propositie “Competing for Information”) focussen zich steeds meer op de waarde die big data voor klanten kan hebben.

Download het rapport “Big Data The Next Frontier for Innovation

BearingPoint - HyperCube

HyperCube solution
De HyperCube-oplossing is gebaseerd op vijftien jaar geavanceerd wiskundig onderzoek. De data analytics engine bestaat uit een hoogwaardig wiskundig algoritme en enorme rekenkracht die in een cloud computing-omgeving (SaaS) wordt gegenereerd. In 2010 kreeg HyperCube de prijs voor “most innovative showcase” van MIT Sloan School, en het internationale Pasteur Institute noemde het “the best performing data analysis tool”. In de afgelopen jaren is de oplossing geïmplementeerd bij een verschillende bekende bedrijven, waaronder Allianz, Orange, Roche, Volkswagen en Carrefour. 

“De integratie van deze software is belangrijk om te voldoen aan de toekomstige behoeften van onze klanten in het hanteren en gebruiken van “big data” in hun bedrijfsprocessen”, aldus Peter Mockler, managing partner bij BearingPoint. “Business analytics zal een van de meest uitdagende potentiële bedrijfsvereisten worden”, voegde hij toe. Verder liet hij weten dat de transactie een belangrijke stap is in het uitbreiden van BearingPoints positie als een van de leidende internationale adviesbureaus.

*HyperCube moet niet worden verward met het Nederlandse nicheadviesbureau Hypercube.