BearingPoint koopt Brits adviesbureau Trinity Horne

15 januari 2014 Consultancy.nl

BearingPoint heeft Trinity Horne overgenomen, een Brits management- en technologie consulting-bedrijf. Trinity Horne heeft kantoren in Londen en de Ierse stad Limerick. Zo’n 25 adviseurs maken de overstap naar branchegenoot BearingPoint.

Trinity Horne werd opgericht in 1992 als een specialist op het gebied van operational performance. In de afgelopen twintig jaar is de organisatie qua omvang en service portfolio gegroeid: anno 2014 biedt Trinity Horne opdrachtgevers een breed spectrum aan operations-, supply chain-, inkoop- en performance management proposities. Onder de klanten van Trinity Horne bevinden zich Britse en Ierse nutsbedrijven, financiële dienstverleners, overheidsinstellingen en mediabedrijven.

BearingPoint koopt Brits adviesbureau Trinity Horne

BearingPoint is een relatief grote speler binnen de UK consultingmarkt. Op dit moment werken er zo’n 300 werknemers, die werkzaam zijn binnen hun kantoren in Londen en Dublin. Daarmee is de UK een van BearingPoint’s grootste Europese markten, na bijvoorbeeld de Franse praktijk, waar meer dan 900 consultants werken. Met de overname van Trinity Horne breidt BearingPoint zijn UK en Ierland praktijken uit met circa 25 consultants. Uitgebreide integratieplannen zijn nog niet vrijgegeven – zo is het nog onbekend wat er gaat gebeuren met de huidige kantoren van Trinity Horne.

“Deze overname is een onderdeel van onze groei-agenda binnen de UK en Ierland. Door onze gezamenlijke projecten in het verleden met Trinity Horne, wisten we dat er een goede fit bestaat qua cultuur en zien de overname daarom als een uitstekende manier om onze operationele capaciteiten te verhogen” zegt James Rodger, BearingPoint’s regionale leider voor de UK- en Ierland regio.

“Trinity Horne heeft een sterke reputatie in het helpen van klanten om operationele resultaat-verbeteringen te realiseren binnen hun contact centers, back office en field operations. Hun bewezen praktijk en methodologie, gecombineerd met onze eigen operational excellence capaciteiten zal het mogelijk maken om nieuwe waardeproposities voor ons bestaande klantportfolio te ontwikkelen” zegt Peter Mockler, Global Managing Partner van BearingPoint.

BearingPoint - Business Consulting Firm

Tweede overname
Het is voor BearingPoint de tweede overname in korte tijd. Begin januari kocht het nog het Duitse RiValue, een specialist op het gebied van risk management en regulatory reporting binnen de financiële markt.

Nieuws