Peter Mockler opnieuw Managing Partner BearingPoint

01 augustus 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Peter Mockler (51), algemeen directeur van management en technologie consultancy firma BearingPoint, is door de partners herverkozen voor een extra drie jaar als Managing Partner. Volgens BearingPoint onderstreept de herverkiezing dat BearingPoint’s aandeelhouders zeer content zijn met Peter Mockler’s prestaties en dat zij het huidige strategische beleid willen voortzetten. Hij start op 1 september 2012 aan zijn tweede termijn. Focusgebieden voor de komende jaren worden duurzame groei en het versterken van de reputatie en positie van BearingPoint in de adviesbranche.

De ervaren management consultant is al sinds 2006 de topman van BearingPoint EMEA. In augustus 2009 was Peter Mockler een van de initiatiefnemers van de management buy-out – de Europese tak besloot om zelfstandig verder te gaan van de noodlijdende Amerikaanse tak. Onder zijn leiding heeft BearingPoint haar omzet verhoogd van €441 miljoen (2009) naar €514 miljoen (2011) waarbij het aantal werknemers groeide van 3,200 tot meer dan 3,400.

Peter Mockler Managing Partner BearingPoint

Peter Mockler: “Nu, 3 jaar ná de MBO, heeft BearingPoint een zeer sterke positie in de consulting markt en ik kijk er naar uit om samen met 3,400 mensen de practice en presence van BearingPoint verder te ontwikkelen, alsmede succesvol waarde voor onze klanten te creëren. In dit proces zullen wij ons ook focussen op internationale samenwerkingen om zo de unieke combinatie van management en technologie consultancy voor onze klanten, verdeeld over landen en businesses, te accentueren”.

BearingPoint is eerder dit jaar door IDC benoemd tot Major Player in business consulting-diensten.

Over Peter Mockler
Peter Mockler is sinds 1989 actief in de consultancy, na het behalen van master titels in bouwkunde en bedrijfskunde. In 2006 werd hij verkozen tot voorzitter van het MT van BearingPoint Germany, werd hij executive vice-president van BearingPoint EMEA en lid van het Executive Leadership Team van BearingPoint. In 2009 gaf hij succesvol leiding aan de Europese management buy out en startte hij met meer dan 120 partners een onafhankelijk bedrijf met Europese wortels en een globaal bereik. Hij werd in 2009 ook voor het eerst verkozen tot Managing Partner. Meer dan 23 jaar ervaring in the consulting business maken Peter Mockler een gerespecteerde en ervaren manager met sterke management skills, ondersteund door aanzienlijk expertise.