IDC: De beste business consulting bedrijven in EMEA

02 april 2012 Consultancy.nl

De Big Four-kantoren (PwC, Deloitte, Ernst & Young en KPMG), Accenture en IBM zijn “leaders” in de EMEA-markt (Europa, het Midden-Oosten en Azië) voor business consulting-diensten. Dat blijkt uit marktonderzoek van onafhankelijk analistenbureau IDC. “Major players” zijn McKinsey & Company, Boston Consulting Group, BearingPoint en CSC. De grootste business consultant in de regio qua omzet is Deloitte Consulting.

Voor het onderzoek beoordeelde IDC de capaciteiten van business consulting-firma’s met behulp van kwantitatieve en kwalitatieve analyse. Onder de bronnen bevond zich dataonderzoek, bedrijfsdiensten- en prestatie-interviews met consultants, de perceptie van klanten en input van een groep experts.

IDC - EMEA Business Consulting

De Y-as, Capabilities, laat de huidige capaciteiten van adviesbureaus zien en hoe goed ze in lijn zijn met de klantenbehoeften. De capaciteitencategorie focust op de mogelijkheden en diensten van het bedrijf vandaag, hier en nu. Binnen deze categorie bestudeerde IDC hoe goed een leverancier de mogelijkheden bouwt en levert, waardoor hij zijn gekozen marktstrategie kan uitvoeren.

De Strategies-as geeft aan hoe goed de strategie van een adviesbureau in lijn is met datgene wat de klanten over drie tot vijf jaar zullen vragen. De strategiecategorie focust op high-level strategiebeslissingen en de onderliggende aannames over aanbod, consumentensegmenten, bedrijven en go-to-market-plannen voor de toekomst.

De grootte van de bubble geeft het marktaandeel van een adviesbureau in de Europese business consulting-markt zien. Het A (+), (-) of ()-icoon laat zien of een adviesbureau sneller, langzamer of gelijk aan de algemene marktgroei groeit.

Nieuws